graphia Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Jeszcze nie byłem u mechanika... ale chyba czas.... Podczas długich i szybkich zakrętów gdy przeciążenie jest dość duże po stronie odciążonej słyszę z przednich kół takie nie stukanie... ale dudududududududu Związane na pewno z obrotem koła - czyli jeden obrót koła jedno du Co to może być? Zacząć od opon? Aha... i przy hamowaniu leciuchno drży kierownica L) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Jedź na pusty plac-parking.Skręć maksymalnie kierownicę w jedną lub drugą stronę i jedź powoli,jeżeli usłyszysz jeszcze raz to dudududu,to masz przegub do roboty,a to może być.Poza tym pozostają koła i reszta zawiechy,na podnośniki i szarpanie i oglądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 1 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 To dududu słyszę tylko na szybkich zakrętach, na parkingu cisza. Obstawiam opony...może łożyska kół? Na szarpakach dwa miesiace temu wyszedł przegub chyba lewy do wymiany a na pewno diagnosta stwierdził jakis mikroluz... To dudududu jest nie do końca aż tak wyraźne jak przegub który chyba konkretnie napierpapier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 No nie zawsze.Przegub rozkręca się powoli.Przypominam sobie z Matiza takie dudnienie.Też na zakrętach odzywał się dudu Sprawdzałem,opony,drążki,amortyzatory,aż znajomy mechanik powiedział mi żebym sobie wymienił przeguby,tak zrobiłem i ustało,a na parkingu raczej też nie było odzewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 1 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Dzięki. Sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Ale dudu łożysko też robi. Zwłaszcza na szybkich zakrętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Nie spotkałem się,zazwyczaj było to głośniejsze wycie,no ale może.Mniejszy ewentualny koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 2 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 graphia miałem identyczne zjawisko na przeciążeniach w zakrętach, potem nawet zaczynał "dudu" przy mocniejszych odchyłach przy zmianie pasa. Co ciekawe w tym że byłem przekonany że słysze to w prawym kole. Po podniesieniu bryki i właczeniu napędu(deko gazu) okazało się że Wyje!!! Łożysko z lewej strony! Na wolnych orotach i przy toczeniu na glebie nie wyło nic a nic :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 23 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Dzięki NEO.... trop zostanie sprawdzony To było lewe łożysko koła. Co ciekawe odzywało się gdy było odciążone czyli na lewych szybkich zakrętach. Kupiłem łożysko SNR za 142 zł . Mam nadzieję że wytrzyma kolejne ponad 100 tys km A teraz zaczynam wsłuchiwać się w prawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 graphia nie ma za co ;-) Tak to już jest że nie wszyatkie dzwięki i objawy są oczywiste. Oby toczyło się dłuuuugo! :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi