Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350z] Launch Control

neo6364

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak w temacie czy ktoś coś wie na temat Launch Control w 350z czy mają to wszystkie czy żadne, bądź dane wersje i modele czy rocznikowo (wiadomo mówimy a automatach).

żadne nie mają, można zrobić np pozorowane po mapowaniu, że się kręci do 3 tys np i dalej w jeździe przełączyć

Niestety w AT tego zrobić się nie da;(

w manualnej skrzyni  można zalożyc np ekumastera det3   lub modulł tcs   lub coobcio  ci zrobi jak masz tempomat  ja mam takie cudo  http://images66.fotosik.pl/1038/439fd024587d4498med.jpg

a tak to działa generalnie to jest kontrola trakcji ale ma też funkcje lc  

Dzienki Coobcio dokładnie o to mi chodziło. Hamulec i gaz do dechy :P

A pytałem sie temu, bo nie wszystkie skrzynie automatyczne mają taką możliwosc (teraz moge sie juz z sopkojnym sumieniem pobawić).

W zasadzie at wg mnie jest mniej problemowy od mt oczywiście jest skrzynią słabszą nie wytrzyma większego turbo od ustalonego standardu u nas w polsce;) ale wytrzyma większą moc niż silnik więc nie masz się czego obawiać taka ,,procedura'' startowa nic kompletnie nie wpływa na jej żywotność ja wykonałem przez 5 lat pewnie z 1000 takich startów i nie widzę różnicy w eksploatacji a w manualu kilka sprzęgieł byś wymienił;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...