JACKO29 Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Mój przy 160 juz nie prosi a kradnie wręcz po 10-12l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 8 przy tej prędkości to pewnie i mój 1.5 zje. Monika ,to świetny wynik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 W Lagunie bylo o litr mniej a silnik 2,2,,powiecie mi inny opor powietrza, ale i tak jestem na QQ zla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 A i wagowo roznica Do tego mogło dojść do wypalania dpf ,bo warunki stworzyłaś idealne.A na marginesie ,zwolnij będzie i bezpieczniej i oszczędnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Monika . Qq nie Walenty więc dzisiaj dał plamę ale to fajny "facet" tylko tak go nie goń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalf Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Dzisiaj przejechalam okolo 40 km z predkoscia 160 km/h i moj QQ poprosil o 8l/100, bylo to niemile zaskoczenie Rozumiem, że to było u naszych zachodnich sąsiadów, bo u nas dopuszczalna prędkość to 140 (+10). Rzeczywiście przy tej prędkości chwilowe zużycie to około 8l, potwierdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Skoro już o zużyciu w tego typu autach,to QQ 1.6dci wypada naprawdę dobrze . 8 miejsce w klasie na 74 auta/silniki http://magazynauto.interia.pl/testy/testy-porownania/news-rzeczywiste-zuzycie-paliwa-420-modeli,nId,1074079 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Na 1.2 brakło tabeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezyser Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Skoro już o zużyciu w tego typu autach,to QQ 1.6dci wypada naprawdę dobrze . 8 miejsce w klasie na 74 auta/silniki http://magazynauto.interia.pl/testy/testy-porownania/news-rzeczywiste-zuzycie-paliwa-420-modeli,nId,1074079 Miejsce 8. lub 12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalf Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Przy okazji, różnica w pokazywanym przez komputer zużyciu paliwa i tym wyliczonym na podstawie ilości zatankowanego paliwa i przejechanych kilometrów może wynikać z zawyżonego pomiaru zatankowanego paliwa przez dystrybutor. Ostatnio głośno o przeprowadzanych kontrolach, które wykazują zawyżoną w stosunku do rzeczywistości ilość odmierzonego przez dystrybutory paliwa od 0,3 aż do 7%!!! Natomiast nigdy w kontrolach nie zanotowano sytuacji odwrotnej - niekorzystnej dla stacji benzynowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 8 lub 12 ,bo dotyczy obu wersji j10 i j11 ew. z napędem lub nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Dzisiaj stuknelo na liczniku mojego QQ 10 tys. km, tak mysle, ze 50-50% sa to atostrady i ruch miejski, srednie spalanie za caly ten czas 5,7 l/100, uwazam, ze to dobry wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Dzisiaj stuknelo na liczniku mojego QQ 10 tys. km, tak mysle, ze 50-50% sa to atostrady i ruch miejski, srednie spalanie za caly ten czas 5,7 l/100, uwazam, ze to dobry wynik. Ja mam cos kolo 9,5 k i srednie tez gdzies w tych granicach, swietny wynik. Jakby jeszcze cala reszta samochodu byla jak ten silnik bylbym wniebowziety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga1 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Doświadczenia z jazdy egzemplarzem 4X4 : miasto i korki (Warszawa) - srednie spalanie 8-8,5l. Długa trasa i rozsądne szybkości ( do 120-130) ca. 5,5l/100 Dobry, oszczędny silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Ja osobiście miałem przyjemność przez dwa dni użytkować QQ z silnikiem 1,6 DCi jako auto zastępcze gdy mój QQ stał w serwisie - i powiem tak jak zacząłem - jazda QQ z tym silnikiem to była przyjemność - nie jestem wielkim fanem silników diesla ale ten silnik bardzo pozytywnie mnie zaskoczył zarówno jeżeli chodzi o dynamikę , kulturę pracy oraz spalanie - jazda miejska po zakorkowanym Opolu 6 l/100 km - bardzo ładnie. Teraz przy zakupie QQ bardzo poważnie brałbym ten silnik pod uwagę tym bardziej że jest on dostępny ze skrzynią X-tronic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Witam Ciekawe czy te silniki 1.6 dci 130 i skrzynki sa takie same w QQ i w X-Trail czy maja jakies inne "nastawy" Ja mam X-Trail Tekna 4x4 1.6dci 130 i spalanie wychodzi mi podobnie do "Waszego" Mój kredens wazy ok. 1 600 kg i jest nieco większy od QQ (większy Cx) a jezdze poki co 100% po miescie (Warszawa) ok. 30 km dziennie. Sa korki, swiatla etc. ale czasem tylko lekkie" spowolnienie" (czyt. dobre warunki) a spalanie srednie po 500 km wychodzi 6.0 l/100km. Udalo mi się raz nawet zejsc do 4,9 l/100km ale tylko raz Rano zazwyczaj jest luźniej i pali mi 5,4-5,7 l/100km a w południe (od 17 godziny w gore) już leci 5,9-6,3 l/100km Wydaje mi się, ze te silniki sa naprawdę oszczędne. Gdyby tylko nie ten DPF ... o którym trzeba pamietac jezdzac po miescie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 (edytowane) Witam Ciekawe czy te silniki 1.6 dci 130 i skrzynki sa takie same w QQ i w X-Trail czy maja jakies inne "nastawy" Ja mam X-Trail Tekna 4x4 1.6dci 130 i spalanie wychodzi mi podobnie do "Waszego" Mój kredens wazy ok. 1 600 kg i jest nieco większy od QQ (większy Cx) a jezdze poki co 100% po miescie (Warszawa) ok. 30 km dziennie. Sa korki, swiatla etc. ale czasem tylko lekkie" spowolnienie" (czyt. dobre warunki) a spalanie srednie po 500 km wychodzi 6.0 l/100km. Udalo mi się raz nawet zejsc do 4,9 l/100km ale tylko raz Rano zazwyczaj jest luźniej i pali mi 5,4-5,7 l/100km a w południe (od 17 godziny w gore) już leci 5,9-6,3 l/100km Wydaje mi się, ze te silniki sa naprawdę oszczędne. Gdyby tylko nie ten DPF ... o którym trzeba pamietac jezdzac po miescie Nie wiem jaki jest problem z tym DPFem - Qashqaia miałem 3 lata od nowości, jeździłem czasem przez 1-2 miesiące tylko po mieście i nic się mu nie stało(też waga była 1620kg, bo to był QQ+2). Dalej mam X-Traila(2.0dCi), obecnie 4 rok leci, też jeździ na różne dystansy - też wszystko działa bez problemu. W firmie pracuje Renault Traffic, 1.6dCi(ten sam silnik) - śmiga tylko po mieście rozwożąc rzeczy, 3 rok - wszystko bez zarzutu. Nie wiem ile zamierzasz trzymać samochód,ale naprawdę, DPF to jest ostatnia rzecz jaką bym się przejmował przy tych silnikach. Edytowane 24 Marca 2017 przez gambiting Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi