G0L14T Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Witam serdecznie! Niedawno kupiłem Nissana Almerę N16 rocznik 2003, 1.5 98KM + LPG.Ogólnie jest w nim kilka rzeczy do zrobienia aczkolwiek niepokoi mnie jedna rzecz.Kiedy silnik jest zimny jest wszystko okay zaś kiedy osiągnie swoją temperature ma ubytek mocy, daje mu gaz do przysłowiowej dechy a on zero reakcji za chwile zryw, czasami poszarpie.Mam instalację LPG sekwencyjną (niestety nie znam marki) ale dzieje się to na gazie jak i na benzynie. Na jałowych obrotach auto trzyma ~800-700 i nie faluje, stoi równiutko.Dziś po przyjeździe do szkoły dałem mu stojąc w miejscu dość dużo gazu a obroty (biorąc pod uwagę ile miałem wciśniętego pedału) szły dość powoli w jednym momencie (~3 tyś obrotów) skoczyły trochę szybciej w górę.Myślałem już nad przepływomierzem, silniczkiem krokowym, zapchanym katalizatorem może albo sondą lambda?Czytałem podobne tematy ale tam ludzie mieli falowanie obrotów, a ja tego nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Temat dość często poruszany na Forum. Proszę dokładnie zapoznać się - przeczytać! - z zaakceptowanym przez kolegę regulaminem, a nie tylko klikać. Należy uzupełnić profil i korzystać z wyszukiwarki. Temat zamykam zgodnie z regulaminem Forum.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.