Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Stukanie przy jeździe na wprost

sebastiw

Rekomendowane odpowiedzi

Przy ruszaniu, albo wolnej jeździe na wprost - tylko po wcześniejszym skręcie w prawo, słyszę głuche stukanie dobiegające z okolic prawego, przedniego koła.

Od czego zacząć poszukiwania sprawcy? przegub wewn.?

• 4 tygodnie później...

Dzięki, będę badać.

Doczytałem na forum, że ABS robi sobie jakiś test podczas jazdy - po uruchomieniu silnika, czy to czasem nie to? oczywiście dźwięk włączanego absu znam, to bardziej terkotanie, a nie tak jak u mnie głuche stukanie.

Stukanie o którym pisze nie pojawia się później, ew. b. rzadko podczas ruszania spod świateł - ale to naprawdę rzadko. Jednak zawsze po odpaleniu auta, ale nie od razu, tylko po przejechaniu ok. 10 m do tyłu (cofanie z garażu), następnie 20m do przodu i po wykonaniu skrętu w prawo na drogę-> wtedy pojawia się głuchy stuk przy jeździe na wprost, dobiegający z prawej przedniej strony, który po 1-2 sek cichnie.

Przegub już kupiłem, wymianę planuję na sobotę...

• 1 miesiąc temu...

Witam!

Też mam takowe stukanie w prawej stronie bardzo rzadko i trwa

właśnie około 2sek potem cisza i zastanawiam się co to może być.

Wymiana przegubu pomogła ?

chociaż mam lekki luz na sworzniu z prawej, więc te dźwięki mogą się nakładać ;-) ale stuka tylko przy pierwszych metrach po odpaleniu silnika, więc to raczej test absu.

Miałem podobnie ale u mnie wszystko grało z zawieszeniem i jedziłem od mechanika do mechanika a okazało się ze stukały mi DRZWI , wina była jednego zawiasa , miał delikatny luz . Po wymianie zawiasa drzwi stukanie ustało

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...