Bartek igt Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Witam, mam problem z moja Alma n16, od jakiegos czasu w lewym kole podczas szybszej jazdy 90-120 towarzyszy mi metaliczny dziwiek jakby ktos kruszyl metal albo metal ocieral o cos, czy mozliwe jest ze to lozysko? Sprawdzilem przegub i guma na nim wyjdaje sie cala bez zadnych pekniec itd. Zamierzam sie wybrac do mechanika jutro ale mieszkam w UK i jak wiadomo tutejsi mechanicy nie nalerza do zbyt bystrych i raczej naprawiaja metoda "wymienic i zobaczyc czy pomoze " bez zastanowienia sie w czym jest problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Może być. A jak się zachowuje - czy słychać to chrobotanie podczas delikatnych ruchów kierownicą? Np. przy zmianie pasa, wyprzedzaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek igt Opublikowano 11 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Może być. A jak się zachowuje - czy słychać to chrobotanie podczas delikatnych ruchów kierownicą? Np. przy zmianie pasa, wyprzedzaniu? Jest takie samo podczas zmiany pasa jak i wyprzedzaniu, dodam ze trzesie kierownica oraz jak ja puszcze to sciaga do lewej i kierownica zostaje skrecona lekko w lewo, tak samo jest przy hamowaniu z wiekszej predkosci, dziwiek słychać jakby mniej kiedy jadę z pasażerem obok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Podnieś samochód i obracaj kołem. Może wyczujesz luz lub usłyszysz jakieś dźwięki. To samo możesz zrobić z kołem tylnym, bo był tutaj już przypadek iż jednak dźwięk się przenosił i nie było to koło przednie. Łożysko samo da się wymienić, lecz gorsze będzie to jak obróciło się w piaście. W tedy zostaje Ci chyba kupno u siebie jakiejś używki, bo piasty są dość drogie. Sprawdź również klocki hamulcowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek igt Opublikowano 11 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Podnieś samochód i obracaj kołem. Może wyczujesz luz lub usłyszysz jakieś dźwięki. To samo możesz zrobić z kołem tylnym, bo był tutaj już przypadek iż jednak dźwięk się przenosił i nie było to koło przednie. Łożysko samo da się wymienić, lecz gorsze będzie to jak obróciło się w piaście. W tedy zostaje Ci chyba kupno u siebie jakiejś używki, bo piasty są dość drogie. Sprawdź również klocki hamulcowe. Okej, dziekuje za pomoc, jutro cos podzialam i dam znac co z tego wyszlo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkmerlin Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 I co to było? Łożysko? Mam u siebie to samo. I co to było? Łożysko? Mam u siebie to samo. Update - wymienione obydwa łożyska na przodzie. Nastała cisza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.