Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Trochę śniegu i czujniki wariują !

sph3r3
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W mojej bylej Lagunie z 2003 roku, kiedy auto stracilo kontakt z kluczem (karta) po okolo 10 m, zamykaly sie wszystkie szyby i ryglowaly drzwi, a QQ tylko jedna szyba jest automatyczna,,troszke to jest dziwne :angry:

Moduł komfortu nie ma wpisanej funkcji domykania.A przecież Renie to mają,a są tak blisko.

W dniu 13.11.2015 o 07:59, Karminadel napisał:

Nie da się uruchomić wg mnie czegoś czego nie ma. Nie w każdym aucie musi być. Choć z drugiej strony w takim elektronicznym autku takie rzeczy to tylko kwestia oprogramowania.

Elektryk z nie bydgoskiego serwisu Nissana twierdzi, że ta funkcja jest ale zablokowana bo zmieniły się przepisy i nie mogą/chcą jej aktywować

Edytowane przez mbudzio

Niech wskaże te przepisy hihihi.

Nagadał Ci głupot.

Na szybko znalazłem taką opcję w Jaguarze:

http://mmcars.jaguar.pl/samochody-nowe/car/1075

czy Peugeotcie:

PAKIET „PLUS 1” – ZAMEK CENTRALNY + PILOT, SZYBY PRZEDNIE REGULOWANE ELEKTRYCZNIE,
LUSTERKA BOCZNE STEROWANE ELEKTRYCZNIE I PODGRZEWANE, ODDZIELNE ZAMYKANIE
KABINY/PRZESTRZENI ŁADUNKOWEJ, AUTOMATYCZNE RYGLOWANIE ZAMKÓW PO RUSZENIU,
LAMPKA OŚWIETLENIOWA Z TYŁU

serwis w Bydgoszczy jest chyba mocno konserwatywny bo nawet mi automatycznego blokowania drzwi w trakcie jazdy nie chcą uruchomić, bo niby przepisy UE zabraniają...No ale będę próbował!

W wersji TEKNA odebranej w pażdzierniku jest funkcj ryglowania drzwi po ruszeniu samochodem.

@Karminadel nie jestem przekonany czy to głupoty. Na angielskim forum tez o tym wspominają chociażby tutaj http://www.qashqaiforums.co.uk/viewtopic.php?f=26&t=1132

@Zając a w N-TECu nie ma :( od razu miałeś włączoną tą funkcje czy jakoś uruchamiałeś?

Karminadel nie jestem przekonany czy to głupoty. Na angielskim forum tez o tym wspominają chociażby tutaj www.qashqaiforums.co.uk/viewtopic.php?f

Zając a w N-TECu nie ma :( od razu miałeś włączoną tą funkcje czy jakoś uruchamiałeś?

Miałem od razu ustawioną.

Panowie takie CUŚ to ja miałem w Lanosie w 97' roku :(

...i domykanie szyb po zamknięciu z pilota , ale to chyba była funkcja z centralnego z alarmem ....? 

Panowie,już w ubiegłym roku pisałem o tym ,że najprawdopodobniej w programach obsługujących Qashqaia jest duzo możliwości,kwestia tylko odkryć to,przewertować program

U mnie czujniki już rozpoczęły koncert. W któryms serwisie w polsce kiedyś ktoś mi doradził że trzeba je uszczelnić silikonem.Ale czy to my mamy wymyslać?

W dniu 13.11.2015 o 11:42, JACKO29 napisał:

Moduł komfortu nie ma wpisanej funkcji domykania.A przecież Renie to mają,a są tak blisko.

Renie też księgowi dopadli.

Koleos 2009 - wszystkie szyby auto, domykanie po drugim naciśnięciu przycisku na klamce (wersja Dynamique)

Koleos 2013 - tylko przednie szyby auto, brak domykania szyb (wersja Bose).

• 2 tygodnie później...

Witam,

Robie przymiarki do kupna QQ 2015, n-tec. Czy faktycznie jest taki problem z tymi czujnikami? Czy to dolegliwosci wersji 2014 i w 2015 zostaly te czujniki/buzzer naprawione?

Przyznam szczerze, ze chcialbym kupic ten samochod ale tez nie jezdzic co miesiac do ASO..

Pozdrawiam

Z czujnikami problem występuje bez względu na markę auta .Ot taka ich "uroda"(tych z przodu.)