peceq Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Witam Panowie - jak w temacie, dziś grzebałem pod maską w QQ I i chciałem ów pręt zamontować w uchwycie, niestety zaczep pękł i kawałek gdzieś odleciał. Niestety nie mogłem go znaleźć, przypuszczam że gdzieś został pod maską. Będę zmuszony zakupić nowy zaczep. Ktoś się orientuje jakie to koszta, pewnie grosze ale wole wiedzieć to najwyżej do ASO podlecę. Ktoś poratuje informacją, może jakiś nr katalogowy i instrukcję jak to wymienić ? Z góry dzięki za pomoc. Pozdr P.S Mniej więcej wygląda to tak jak na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Ja zlikwidowałem swój pręt i zaczep pewnie został pod maską , jeśli chcesz to wymontuję go i wyślę Ci przed końcem tygodnia ? Albo .....wywal pręta i pogadaj z Jacko 29 o sprężynach gazowych jak ma już paru kolegów z forum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 12 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 zależy ile roboty z tymi sprężynami, jeśli nie byłoby problemu to byłbym wdzięczny jeśli Ci ten zaczep przeszkadza i do niczego nie służy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Roboty z teleskopami tyle co odkręcić dwie nakrętki trzymające zawias maski po prawej stronie , założyć uchwyt i przykręcić jak było , czynność powtórzyć po lewej stronie . Na nadkolu przykręcić kolejne dwa uchwyty(prawy i lewy , założyć teleskopy/ sprężyny gazowe i cieszyć się gdy maska sama idzie do góry po otwarciu Pręt idzie precz w najciemniejszy zakątek garażu bądź rupieciarni . Jacko do J10 też ma , cały temat jest tu http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/97805-podnoszenie-maski-j11-i-j10a/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 12 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 a ile takie teleskopy/ sprężyny gazowe kosztują, dajcie namiary ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Porozmawiaj z Jacko 29 na PW , ma zapas części , pewnikiem od ręki wyśle ? Mina mechanika w serwisie BEZCENNA jak mu maska z ręki uciekła , a chodził, a macał , po kolegę poszedł , a na koniec zapytał mnie gdzie kupiłem "W Chinach " 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 12 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 ok, fajna opcja tylko zastanawiam się czy w moim przypadku będę tak często podnosił maskę ? mam nadzieje że nie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Audi ma , VW ma , mercedes ma , to czemu Qq miałby nie mieć ? Ty masz J10 czy J11 ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 12 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 J10 i z tego co widze to montaż ogranicza się do wręcenia paru śrub... zero wiercenia ani kombinatoryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 ok, fajna opcja tylko zastanawiam się czy w moim przypadku będę tak często podnosił maskę ? mam nadzieje że nie ... A oleju nie sprawdzasz? I czy trzeba często? Nie lepiej mieć wygodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 (edytowane) Przepraszam za sarkazm. W J11 Nissan powinien kupić patent od Jacko i w ramach akcji serwisowej montować taki automat skoro wymyślił takie silniki Edytowane 13 Października 2015 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Ja montowałem w swoim w warunkach polowych " dosłownie "ok 15 min.Po tym jak mi mało paluszków nie uszkodziło nawet się nie zastanawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 20 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Audi ma , VW ma , mercedes ma , to czemu Qq miałby nie mieć ? Ty masz J10 czy J11 ? kolego Fergul11 - dziękuję za pomoc w temacie, zatrzask doszedł, taki forumowicz zasługuje na wielkie brawa i punkty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Eeee tam , nie ma o czym mówić .....! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaarolek1 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 szukam takiego zaczepu do j10 gdzie go dostane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Witam, Zamontuj siłowniki od Jacko29 i uchwyt razem z prętem nie będzie Ci już potrzebny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi