Pessos Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Witam Mam w mojej Primerze następujący problem, radio seryjne czyli działające niezależnie od stanu kluczyka działa normalnie. Zakupiłem sobie nowe radio które działa dopiero po przekręceniu kluczyka, niestety nie działa ono w moim samochodzie, było sprawdzane w innym samochodzie i działa. Radio ma kostkę ISO i nie wiem dlaczego nie działa. Co może być powodem? Co sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 oczywiście adapter z kostki nissana na iso masz..? bo tam powinien być taki luźny kabel minusowy który trzeba pod śrubkę złapać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pessos Opublikowano 14 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Jest przejściówka ale nie widziałem żadnego wolnego przewodu, sprawdzę to jeszcze jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Jak nie ma na kostce to weź z obudowy radia i też pod śrubkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pessos Opublikowano 23 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 A jakiego koloru normalnie jest ten przewód? Bo radio działało wcześniej, poszło do naprawy i od tego czasu u mnie nie działa a w innym aucie bez zarzutów. Z masą wszystko było OK. Przewód na którym napięcie powinno być po przekręceniu stacyjki nie dawał go nigdy, zwarłem go z tym który zawsze daje 12v i po problemie. Niestety to nie koniec problemów. Radio działa equalizer pokazuje że gra tymczasem na głośnikach cisza Mierzyłem rezystancje na głośnikach i na 3 pokazało ~4ohmy a na jednym bardzo duża rezystancję? Co jeszcze sprawdzic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rachel Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Przypadkiem nie grzeje Ci się końcówka mocy? Jeśli tak to niestety uwalona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pessos Opublikowano 31 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Okazało się że urwał się lut w jednym z głośników, dokładnie jeden z tych cieniutkich przewodów. Dziwi mnie że przez to przestawały grać wszystkie głośniki, teraz muszę przylutować go z powrotem tyle że dojście tam jest bardzo ograniczone a ja jakoś nie mogę się zmotywować do zabawy z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoneface Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Panowie, Teraz ja mam problem. Oryginalne radio chciałem wymienić na inne.Zakupilem ramke, przejścówkę i wyłącznik swiateł awaryjnych. Podczas podłączania radia przez przypadek dotknąłem obudowy radia -czerwonym kablem z kostki - przeskoczyła iskra. Zamieniałem plusy bo radio traciło pamięć. Teraz radio nie chce sie włączyć. Dodam że oryginalne radio teraz też nie chce się włączyć. Wcześniej oczywiście było sprawne. Myślałem że może bezpiecznik strzelił, ale pod kierownicą w skrzynce bezpiecznikowej nie widzę bezpiecznika. Gdzie szukać usterki i jak rozwiązać problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 bezpiecznik padł, sprawdź dokładniej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoneface Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Tylko który? Pod maską, po prawej stronie w skrzynce bezpieczników jest bezpiecznik AUDIO ale jest dobry. Zauważyłem że po przekręceniu kluczyka nie mam napięcia +12V. Stałe napięcie(podtrzymanie) jest cały czas. Gdzie szukać dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pessos Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 U mnie też padło napięcie po przekręceniu, zrobiłem mostek między tym które jest zawsze i tym po przekręceniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi