Marcin21 Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Witam. Mam taki problem w p11 97r 115km , że przy przyśpieszaniu auto mi się dławi, buczy- nie wiem czemu. Kable i świece ok. Chodzi tylko na benzynie... a i jak odpalam rano , to mam wysokie obroty koło 1600 ,delikatnie dodając przyspiesza ,ale na pewno nie tak jak powinno i jak zmienię z 2 biegu na 3 - to po chwili szarpie, wolno spadają obroty . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 czyli gazu nie masz wcale rozumiem Przyczyn może byś sporo Skoro twierdzisz że zapłon iskra itp są ok to wina leży w doborze dawki paliwa a za to odpowiada sporo czujników których uszkodzenie polega na złym sygnale do Ecu a co za tym idzie Ecu wysyła nie prawidłowy sygnał z dawką paliwa ... i tu można zacząć od klasycznych MAF- przepływomierz czujnik temperatury silnika jak mówisz że Buczy to stawiam na za ubogo - Sprawdzenie Przepływki w 1 kolejności tak na początek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin21 Opublikowano 15 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 czyli gazu nie masz wcale rozumiem Przyczyn może byś sporo Skoro twierdzisz że zapłon iskra itp są ok to wina leży w doborze dawki paliwa a za to odpowiada sporo czujników których uszkodzenie polega na złym sygnale do Ecu a co za tym idzie Ecu wysyła nie prawidłowy sygnał z dawką paliwa ... i tu można zacząć od klasycznych MAF- przepływomierz czujnik temperatury silnika jak mówisz że Buczy to stawiam na za ubogo - Sprawdzenie Przepływki w 1 kolejności tak na początek Witam . W jaki sposób to sprawdzić ?? Bo nie mam skąd wziąć drugiej .A co do gazu ,to był chyba wcześniej - tylko nie ma parownika i mixsera ,bo to chyba jakaś starsza instalacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 zobacz na poradniki zrób to sam zaopatrz się w multimetr i pomiar napięć da się to zrobić samemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.