Coyote024 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Panowie,jak to jest z tymi polibuszami jest tyle samo za jak i przeciw! Myslalem o tych zoltych z Olkusza twardosc 85 Sha(performance) sa tez czerwone o twardosci 75 Sha czyli najbardziej zblizone do oryginalow,ma ktos wymienione? jak jest? co sadzicie ,radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Jak jest? Lepiej i to zdecydowanie. Mam poliuretan i z przodu i z tyłu. Twardość 85Sha. Oryginalne tuleje to nieporozumienie nawet 75Sha nie osiągają. Mało tego, ilość gumy w tulei zajmuje połowę gniazda w wahaczu. Więc jednym słowem masakra. Poliuretan wymieniłem zaraz po zakupie czyli jakieś 3 lata temu. Ostatnio sprawdzali na przeglądzie i stan jak po założeniu. Samochód zrobił się sztywniejszy i bardziej zwarty. Jednym słowem polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coyote024 Opublikowano 17 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 (edytowane) A gdzie zamawiales na przód? W Olkuszu jest tylko tył!ciężko wychhodzily stare tuleje? Edytowane 17 Października 2015 przez Coyote024 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 (edytowane) Przód też zamawiałem w Olkuszu, robili mi na miejscu. Tuleje górnych wahaczy zabrali od razu, Dolnych wysłałem im nie dawno więc na pewno mają na wzór. Zresztą wysłałem także gumę stabilizatora przedniego. Stare tuleje ciężko nie wychodziły, zresztą nie zajmują całego gniazda. Nawet prasa nie była potrzebna. Edytowane 18 Października 2015 przez sq9mcs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 W dziale reklama klubowa jest rabat na polibusze do firmy elast-pol w Olkuszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon 73 Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Pakuj polibusze z Olkusza i się nie zastanawiaj. Mam je w Pathu prawie od 2 lat i jest git. Jak miałem parcha i terrano też jeździłem na Olkuszu - bez zastrzeżeń. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kody Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 (edytowane) Gduby ktos reflektowal to mam na zbyciu te: http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt/69/7595.html o najwiekszym mimosrodzie do podniesionego zawieszenia ,oddam tanio Edytowane 22 Października 2015 przez kody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 A co ze śrubami?? W Patku tuleja jest normalna a śruba wahacza ma podkładkę mimośrodową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon 73 Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Śruby kup nowe (kompletne z podkładkami - mimośrody) bo inaczej nie ogarniesz geometrii. Stare są na pewno zapieczone i będzie zonk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coyote024 Opublikowano 25 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Moglby mi ktos podeslac ile srub mimosrodowych (z numerami fabrycznymi jesli to mozliwe)potrzebuje na przod i na tyl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAKE4X4 Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Znajdziesz tu http://nissan4u.com/parts/pathfinder/el_r51m/2006_6/type_1/axle_suspension_and_steering/front_axle_and_front_suspension/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coyote024 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Już po wymianie,różnica diametralna,minimalnie jest twardszy ale na korzyść, jedyny problem to musiałem wszystkie śruby ciąć,zapieczone były wew tuleji! Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Niestety norma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coyote024 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Mam pytanie,czy tylne polibusze pasują na dolny Przód? Wydaje mi się że tak, tylko górne przednie są inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deorex Opublikowano 26 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 Wiecie może gdzie dostanę polibusze do Pathfindera R50? Googlałem i tylko jakieś za ponad 2000 znalazłem, a to gruba przesada. Jakieś pomysły gdzie szukać i gdzie pytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skerim Opublikowano 28 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Hej Zapytaj w Olkuszu: https://poliuretany.olkusz.pl/pl/nissan_pathfinder_r50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi