ahilles Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Prośba do posiadaczy świateł do jazdy dziennej HELLA dedykowanych do QQ. Jakie jest napięcie wychodzące na LED-y z modułów. Ponieważ salony nissana jak i HELLA POLSKA nie jest w stanie odpowiedzieć mi na to pytanie. Jeśli ktoś mógłby to sprawdzić lub wie na 100% proszę o odpowiedź. chodzi mi o coś takiego sądząc po braku odpowiedzi albo nikt nie sprawdzał albo nie ma chętnych na odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Na forum mało kto zakładał dedykowane światła do jazdy dziennej, bo były bardzo drogie (tak było dwa lata wstecz). Druga sprawa, to raczej nikt nie sprawdzał jakie jest napięcie wychodzące z przetwornicy do lampy, bo taka wiedza jest nikomu nie była potrzebna. Swoją drogą, dlaczego chcesz wiedzieć jakie jest tam napięcie? Kilka dni temu sprawdzałem w starych NSSC, to napięcie było około 30v. Jak podłączyłem do akumulatora 12v to ledwo co się świeciły. Bardzo bym chciał pomóc, ale niestety nic więcej nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahilles Opublikowano 23 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Zdaje sobie sprawę, że są bardzo drogie, chociaż sam nie wiem dlaczego. Osobiście nie widzę w nich co by mogło podnieść tak wysoko cenę. Aczkolwiek nieźle wyglądają i nie trzeba nic wiercić i robić dziur. Potrzebne jest mi ich napięcie zasilające bo nie wiem jeśli kupię same LED-y czy można zastosować zwykły automat dający 12V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Jak dasz 12V to najwyżej nie zaświecą. A kosztują tyle bo mają napisane Hella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Nie kombinuj, kup ze sterownikami lub Philips DayLight 9. Philipsy łatwo zamontować, są sprawdzone w QQ, świecą bdb, są niewielkie i moim zdaniem lepiej wyglądają w QQ niż dedykowane wielopunktowe Hella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginko75 Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 A moim zdaniem najlepiej wyglądają dedykowane światła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Zrobisz jak uważasz. Ja początkowo miałem NSSC, ale były za duże. Kupiłem za około 200zł Philipsy i jestem bardzo zadowolony. Są malutkie i prawie ich nie widać, a świecą na prawdę bardzo mocno. Odnośnie tych dziur, to jedyne jakie pozostaną po Philipsach, to w sumie 4 wkręty mocowane do góry, czyli trzeba mocno się pochylić żeby je zobaczyć. O ile w ogóle można będzie je zauważyć Z tego co zrozumiałem, masz możliwość zakupu świateł dziennych Hella do QQ, ale samych lamp i musisz dopasować do nich sterowniki, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahilles Opublikowano 24 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Dokładnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) Sterownik musi być oryginalny, on nie tylko podaje napięcie do lamp ale też je wyłącza gdy włączone będą światła mijania. Edytowane 24 Października 2015 przez bambus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) Akurat automat gaszenia/zaniku napięcia na DRL przy włączeniu mijania załatwić można zwykłym przekaźnikiem za 4.50pln Edytowane 24 Października 2015 przez Fergul11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Tylko teraz pozostaje dopasowanie napięcia wchodzącego do lamp, bo na pewno jest wyższe niż 12v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekvi Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 czy ktoś ma takie ledy zamontowane i może powiedzieć jak świecą? http://allegro.pl/swiatla-do-jazdy-dziennej-ledy-nissan-qashqai-10-i5731280090.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picad Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 W jaki sposób podłączyć taki przekaźnik przedstawiłem w podpiętym dziale "fotorelacje, schematy..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi