Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

drl hella dedykowane

ahilles
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Prośba do posiadaczy świateł do jazdy dziennej HELLA dedykowanych do QQ. Jakie jest napięcie wychodzące na LED-y z modułów. Ponieważ salony nissana jak i HELLA POLSKA nie jest w stanie odpowiedzieć mi na to pytanie. Jeśli ktoś mógłby to sprawdzić lub wie na 100% proszę o odpowiedź.

chodzi mi o coś takiego

sądząc po braku odpowiedzi albo nikt nie sprawdzał albo nie ma chętnych na odpowiedź  :(

post-86479-0-30210500-1445101242_thumb.jpg

post-86479-0-00401000-1445101421_thumb.jpg

Na forum mało kto zakładał dedykowane światła do jazdy dziennej, bo były bardzo drogie (tak było dwa lata wstecz). Druga sprawa, to raczej nikt nie sprawdzał jakie jest napięcie wychodzące z przetwornicy do lampy, bo taka wiedza jest nikomu nie była potrzebna. Swoją drogą, dlaczego chcesz wiedzieć jakie jest tam napięcie?

Kilka dni temu sprawdzałem w starych NSSC, to napięcie było około 30v. Jak podłączyłem do akumulatora 12v to ledwo co się świeciły.

Bardzo bym chciał pomóc, ale niestety nic więcej nie wiem.

Zdaje sobie sprawę, że są bardzo drogie, chociaż sam nie wiem dlaczego. Osobiście nie widzę w nich co by mogło podnieść tak wysoko cenę. Aczkolwiek nieźle wyglądają i nie trzeba nic wiercić i robić dziur. Potrzebne jest mi ich napięcie zasilające bo nie wiem jeśli kupię same LED-y czy można zastosować zwykły automat dający 12V

Nie kombinuj, kup ze sterownikami lub Philips DayLight 9. Philipsy łatwo zamontować, są sprawdzone w QQ, świecą bdb, są niewielkie i moim zdaniem lepiej wyglądają w QQ niż dedykowane wielopunktowe Hella.

Zrobisz jak uważasz. Ja początkowo miałem NSSC, ale były za duże. Kupiłem za około 200zł Philipsy i jestem bardzo zadowolony. Są malutkie i prawie ich nie widać, a świecą na prawdę bardzo mocno.

Odnośnie tych dziur, to jedyne jakie pozostaną po Philipsach, to w sumie 4 wkręty mocowane do góry, czyli trzeba mocno się pochylić żeby je zobaczyć. O ile w ogóle można będzie je zauważyć ;)

Z tego co zrozumiałem, masz możliwość zakupu świateł dziennych Hella do QQ, ale samych lamp i musisz dopasować do nich sterowniki, tak?

Sterownik musi być oryginalny, on nie tylko podaje napięcie do lamp ale też je wyłącza gdy włączone będą światła mijania.

Edytowane przez bambus

przekaznik-samochodowy-12v-3040a-zwiernoAkurat automat gaszenia/zaniku napięcia na DRL przy włączeniu mijania załatwić można zwykłym przekaźnikiem za 4.50pln 

Edytowane przez Fergul11