Arto Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Witam wszystkich, mam pewien problem z moja Micra. Mój samochód posiada silnik 1.2 (54 KM) 91r. , niestety od jakiegoś czasu jak rano wsiadam do samochodu i odpalam silnik po krótkim czasie gaśnie. Silnik normalnie zaczyna pracować (tz. nie gaśnie na luzie oraz przy startowaniu z 1 biegu) jak się zagrzeje. Mam nadzieję że ktoś pomoże mi rozwiązać ten dość denerwujący problem w mojej Micrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Przyczyn może być dużo. Zacznij od filtra paliwa, może dawno nie był wymieniany, potem może przewody od powietrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskr5 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Posprawdzaj wszystkie podciśnienia przy gaźniku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arto Opublikowano 20 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Ostatnio wymieniałem świece, kable, wszystkie filtry oraz olej. Jutro po pracy popatrzę się na te podciśnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camello Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Nie pomin silnika krokowego, możesz go przeczyscic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Ty masz chyba samochodzik jeszcze na tzw. gaźniku? Jeśli tak, to trzeba rozebrać na czynniki pierwsze i zrobić dokładne mycie oraz regulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.