Johnny25 Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 doradźcie mi coś ws. ściągania auta w prawą strone, wymieniłem chyba wszystko co możliwe w przednim zawieszeniu, plus stabilizatory z tyłu i gumy (chyba na drążku skrętnym - chyba że coś pomieszałem). Może to być wina "walniętej" opony? Czy przełożenie przednich opon lewa na prawą, a prawa na lewą to wykluczy (jeśli auto zacznie ściągać na lewą stronę to chyba można przypiąć tą winę oponom)? Czy szukać winy dalej w zawieszeniu? Geometria była robiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 (edytowane) Drążki skrętne to zawieszenie przednie Nie ma na nich żadnych gum (oprócz osłon) Chodziło pewnie o tuleje drążków reakcyjnych dolnych wahaczy ... takie wąsy łączące wahacz z ramą Oprócz nich wahacze pracują na jeszcze jednych tulejach (w ramie - w pobliżu belki poprzecznej) ... te tuleje są najważniejsze w całym przednim zawieszeniu a zarazem najtrudniejsze przy wymianie ... Edytowane 24 Października 2015 przez lemmy69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Poprzekładaj na początek koła. Jak to nie pomoże to będziemy radzić dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 a zacisk hamulcowy odpuszcza do końca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SieneK_68 Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 doradźcie mi coś ws. ściągania auta w prawą strone, wymieniłem chyba wszystko co możliwe w przednim zawieszeniu, plus stabilizatory z tyłu i gumy (chyba na drążku skrętnym - chyba że coś pomieszałem). Może to być wina "walniętej" opony? Czy przełożenie przednich opon lewa na prawą, a prawa na lewą to wykluczy (jeśli auto zacznie ściągać na lewą stronę to chyba można przypiąć tą winę oponom)? Czy szukać winy dalej w zawieszeniu? Geometria była robiona. mnie też ściągało, wszystkie elementy zawieszenia bez zarzutu a ściągało wymieniłem opony i przestało ściągać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johnny25 Opublikowano 24 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Dzisiaj jadę na podnośnik więc przerzucę koła, a kumpel zajmie się hamulcami tylnymi. Cieszę się, że udzielacie mi rad i wskazówek. Kupowałem i wymieniałem coś takiego jak "łącznik wahacza lub drażek reakcyjny" (taki płaskownik wkręcany z jednej strony) kupione były nówki z Nissana. W zasadzie to chyba wszystko tam było wymienione co było możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel084 Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Ja maiłem taki przypadek po kupnie nowych opon cooper stt,wcześniej nie ściągało a na nówkach ściągało chociaż żonglowałem kołami na wszystkie strony. Efekt końcowy jest taki: na cooperach ściąga w lewo ,ale jak się przejedzie ok 15-20km jest ok. Na innych kołach np.Bfg At jest ok od początku. Dlatego zignorowałem to,a mam pewność że wszystkie gumy w zawiasie i geometria jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johnny25 Opublikowano 24 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 No dzisiaj wziąłem metrówkę i wydaje mi się, że jeden wahacz jest wysunięty. Chciałem się Was spytać, czy jest opcja regulacji wysunięcia go na tym elemencie widocznym na obrazku http://www.ford-esklep.pl/userdata/gfx/60ab9ecb00ddc5f648f77532c74b0e82.jpg(chodzi mi o "płaskownik" wkręcany z jednej strony widoczny po prawej stronie) oraz czy jeśli jest on zamontowany w gumy (pomarańczowe - polibusze) Przy okazji powiedzcie mi czy te polibusze są dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Nazywajmy to "drążkiem reakcyjnym" , ok? ma to być tak skręcone: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johnny25 Opublikowano 24 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Otóż to, to jest ta część. Ale czy można tam dać jakąś tulejkę żeby to wyrównać? Zrobić zdjęcie jak to wygląda u mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Widzisz na 2 pierwszych zdjęciach błyszczące nakrętki na śrubach ...? (z przodu wahaczy) Odległość pomiędzy tą śrubą a punktem mocowania staba na ramie musi być identyczna z obydwu stron ramy Zrób foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johnny25 Opublikowano 24 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Ooo zaraz pójdę i przemierzę to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 ---------------------------------------- u mnie jest to 8,5 cm od osi śruby do mocowania grunt, żeby było po tyle samo z obu stron śruba o której mowa ... pracuje na niej wahacz, w ramie jest tam tuleja met-gum ... to właśnie ta "ciężka w wymianie" ... i możliwe że facho jej (ich) nie wymienił w pierwszym poście napisałem, że te tuleje są w belce poprzecznej ... poprawiłem na "okolice belki ..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johnny25 Opublikowano 25 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Jutro zrobię, foty z pomiarami, bo dzisiaj niestety brakło mi czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi