Gość Prowler Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Mam taki mały problem. Terrano 2 2.7tdi1999 r. po chwilowym postoju nie odpalił. Podejrzewam pompę albo jakiś zator w układzie paliwa. Sprawdzanie chce zacząć od przekaźnika pompy (i bezpiecznika o ile takowy jest). Problem w tym, że schematy w aucie są nieczytelne i potrzebuje pomocy w znalezieniu tych rzeczy. Ma ktoś może opis bezpieczników i przekaźników? Ewentualnie inne pomysły na przyczynę awarii (auto nie odpaliło również na "pych").A i gdzie szukać ewentualnie pompy? Będę działał bez kanału więc taka podpowiedź oszczędzi mi taczania się po ziemi.Z góry dziękuję i sory jak gdzieś są te schematy na forum ale z telefonu szukanie to jakaś masakra i nic mi wyszukiwarka nie znalazła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin316 Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Pompa jest, ale tylko wtryskowa obok silnika Na początek warto sprawdzić, czy zaworek odcinający paliwo przy pompie dostaje napięcie. Dobrze też podać paliwo na pompę prosto z butelki przezroczystym przewodem. Będziesz widział czy silnik pobiera paliwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.