DAAAG Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Witam, Ostatnio nabyłem Qasqaia+2 2011 r i po około tygodniu użytkowania zauważyłem że czasami podzas przełączania dżwigni od wycieraczek na inną pozycję włącza mi sie prawy kierunkowskaz. Przeszukałem forum i nie spotkałem podobnej przypadłości. pytałem też w servisie ale powiedział że to może być taśma (chociaż dodał że przy tym przebiegu to mało prawdopodobne) a z tego co kojaże to taśma odpowiada za multifunkcje w kierownicy, tempomat a nie za dzwignie od kierunków i wycieraczek, ale może sie mylę. Może ktoś ma jakąś sugestię. z góry dziękuję Wiem że lepiej nie zaczynać 2 wątków ale zapytam. jak wygląda procedura wgrania nowej mapy do nawigacji bo obecna nie widzi już kilka dróg (autostrady itp.) i jakie są tego koszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechia Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Miałem problem z tylnią wycieraczką- po wymianie dzwigni problem rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAAAG Opublikowano 30 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Miałem problem z tylnią wycieraczką- po wymianie dzwigni problem rozwiązany A wiesz może jaki jest koszt takiej dzwigni i czy da sie to wymienić bez serwiusu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechia Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 A wiesz może jaki jest koszt takiej dzwigni i czy da sie to wymienić bez serwiusu W serwisie z usługą jest drogo./Jeśli dobrze pamiętam to całkowity koszt w granicach ok. 600 PLN/ Sam na forum szukałem długo pomocy i po wymianie dzwigni w serwisie dowiedziałem się ,że tanio można zdobyć na allegro. Moja sugestia to sprawdzić faktycznie w serwisie czy to wina dzwigni ,a następnie wymiana samemu po znalezieniu w internecie. Mój QQ ma ponad 5 lat i jest w programie You+Nissan , więc jak zwjawiam się z jakimś problemem to korzystam ze zniżek. Naprawdę z tym programem i wiekiem samochodu to zniżki są już do odczucia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAAAG Opublikowano 31 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Dzieki za odpowiedz chyba tak zrobie tylko niepokoji mnie ze servis odrazu mówi o taśmie która może być sprawna a przyczyną dzwignia a zapłace i za to i za to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 A wiesz może jaki jest koszt takiej dzwigni i czy da sie to wymienić bez serwiusu Pierwsze z brzegu na allegro:http://allegro.pl/nissan-qashqai-przelacznik-wycieraczek-i5055614226.html A wymiana bajecznie prosta.Odkręcasz obudowę kierownicy i przełącznik masz w zasięgu ręki.Jest mocowany na zatrzaski.Wymiana bezproblemowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.