Gość Jakuck Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Witam serdecznie, Czy komuś z użytkowników Nissana Patrola z silnikiem diesla, 3000 cm3, intercooler, przydarzyła się taka sytuacja, że przy osiągnięciu przez silnik około 3500 obrotów, następuje odcięcie paliwa, i tak przy około 2800 obrotów silnik zaczyna prawidłowo pracować. Z czym to może być związane? Na diagnostyce komputerowej nie wyszedł żaden błąd. Turbina sprawana, przepływomierz był ostatnio wymieniany. Z góry dziękuję za informację. Tomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Filtr paliwa kiedy był wymieniany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Ale auto ogólnie jeździ tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RYBOSTWOR Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Mam podobny problem, pisałem o tym na innym forum i jedyne co mi poradzono to podpiąć pod komputer z consultem 2. W moim przypadku jak przerwie silnik pracę, to puszcza czarny kłębek dymu i gaśnie. Czy u ciebie jest tak samo? Jedyny pomysł jaki mam, to podwieszający się wtryskiwacz, podobno pompa wtryskowa w 3.0 jak wykrywa spadek ciśnienia na którymś z wtrysków odcina paliwo do wszystkich. Jak wymieniałem filtr paliwa, to znalazłem w nim taką smołę i paprochy, a nie dalej jak 8 miesięcy temu wymieniałem filtr, tankowania przeważnie na łukoil'u, skąd to się wzięło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.