Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Przy 3500 obrotów odcina dopływ paliwa.

Gość Jakuck

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Czy komuś z użytkowników Nissana Patrola z silnikiem diesla, 3000 cm3, intercooler, przydarzyła się taka sytuacja, że przy osiągnięciu przez silnik około 3500 obrotów, następuje odcięcie paliwa, i tak przy około 2800 obrotów silnik zaczyna prawidłowo pracować. Z czym to może być związane? Na diagnostyce komputerowej nie wyszedł żaden błąd. Turbina sprawana, przepływomierz był ostatnio wymieniany. Z góry dziękuję za informację. Tomasz.

• 2 tygodnie później...

Mam podobny problem, pisałem o tym na innym forum i jedyne co mi poradzono to podpiąć pod komputer z consultem 2. W moim przypadku jak przerwie silnik pracę, to puszcza czarny kłębek dymu i gaśnie. Czy u ciebie jest tak samo?

Jedyny pomysł jaki mam, to podwieszający się wtryskiwacz, podobno pompa wtryskowa w 3.0 jak wykrywa spadek ciśnienia na którymś z wtrysków odcina paliwo do wszystkich. Jak wymieniałem filtr paliwa, to znalazłem w nim taką smołę i paprochy, a nie dalej jak 8 miesięcy temu wymieniałem filtr, tankowania przeważnie na łukoil'u, skąd to się wzięło?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...