MIRAS_85 Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 (edytowane) Witam. Mam problem z moim nissanem. Nie działał mi panel sterowania radia klimy wraz z wyświetlaczem, po wyciągnieci tego dvd i przelutowaniu niestey nie dało to rezulatau.... kupiłem na allegro używane DVD + CD ......po założeniu nawiewy i klima wszytko działa OK ale jest problem z radiem...... Na starym CD pize napis SECURE na czerwonym tle natomiast po założeniu tego drugiegi co przyszło razem z DVD świeci SECURE na żóltym tle. Co mam z tym problemem zrobic??? GOŚĆ_rocco222 napisał 12 wrzesień 2008 Witamsytuacja została opanowanaw moim przypadku wystarczyło kupić cały zestaw 2 urządzenia cd + dvdrom i zamienic nie mozna wymieniać tylko samego dvd romu albo cd, bo nic to nie da, tylko kompletem z innego samochodu ( mówimy tutaj o uzywanym sprzęcie )(SECURE NA CZERWONYM TLE)mam nadzieję ze takie info Wam sie przyda w przyszłościa co do serwisów nissana to szkoda , że taka instytucja istnieje 0 wiedzy na temat takiej błachej sprawy a jeśli nawet coś ktos wie ( ale nie wiedzieli:) ) to ceny sadzą jakieś kosmiczne śmiech na sali panowiePozdrawiam GOŚĆ_rocco222 napisał 12 wrzesień 2008 Witamsytuacja została opanowanaw moim przypadku wystarczyło kupić cały zestaw 2 urządzenia cd + dvdrom i zamienic nie mozna wymieniać tylko samego dvd romu albo cd, bo nic to nie da, tylko kompletem z innego samochodu ( mówimy tutaj o uzywanym sprzęcie )(SECURE NA CZERWONYM TLE)mam nadzieję ze takie info Wam sie przyda w przyszłościa co do serwisów nissana to szkoda , że taka instytucja istnieje 0 wiedzy na temat takiej błachej sprawy a jeśli nawet coś ktos wie ( ale nie wiedzieli:) ) to ceny sadzą jakieś kosmiczne śmiech na sali panowiePozdrawiam kupiłem komplet świeci SECURE na żołto a na nowym na czerwono Edytowane 30 Października 2015 przez MIRAS_85 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Sam znalazłeś odpowiedź ? Czy o co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRAS_85 Opublikowano 30 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 o to chodzi ze nie działa radio ani jednym ani na drugim CD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 o to chodzi ze nie działa radio ani jednym ani na drugim CD To wiem ... tylko po co wklejasz do swojego postu tamte stare? Radio w tym aucie jest połączone z immo (system NATS antykradzieżowy). Radio nie będzie grało w żadnym innym aucie. Te, które sprzedają na alle - najprawdopodobniej nie będą grały! Chyba że udasz się do aso i za ok. 120zł za wgrają nowy soft ....o ile radio nie było kradzione! SECURE - na żółtym tle = to radio nie jest z tego auta. na tle zielonym = radio jest uszkodzone, np. spaliła się jakaś płytka i mechanizm płyty CD , błąd w zasilaniu - styki , bezpieczniki , odpinanie aku .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRAS_85 Opublikowano 30 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 (edytowane) kto by kradł radia do tego auta???? to sie mija z celem, wiecej roboty niz to wszytko warte ja chchaiłem kupic tylko DVD z racji nie działającego wyświetlacza, a ze koles sprzedawał wsztytko razem to kupiłem wyswitelacz dziala teraz radio NIE tylko mi świeci na starym cd na czerwono a na nowym na zółto..... i co ja mam z tym zrobic??? Edytowane 30 Października 2015 przez MIRAS_85 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Ja nie posądzam Ciebie o kradzież tylko podpowiadam,że na takowe mogłeś trafić ... Choć teraz jest pełno używek z rozbiórek ...Więc spoko Tak czy siak - czerwone , żółte tło = radio nie współgra z immo ... Trzeba wgrać nowy soft = albo aso , albo ogarnięty elektronik. wg mnie oczywiście. Tematów o tym nieszczęsnym SECURE u nas na forum jest sporo - poczytaj w "car audio" - wpisz w okienko u góry / wyszukiwarkę "SECURE" i zobaczysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRAS_85 Opublikowano 30 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 dzwoniłem do serwisu nissana i odzyskanie kodu to koszt 99zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 dzwoniłem do serwisu nissana i odzyskanie kodu to koszt 99zł No,widzisz. To może zależy od aso lub staniała ta usługa Z tymi radiami , to jak z kluczykiem - musi być kompatybilny z immo... Jedno z drugim "powiązane".... Wkładasz inne radio / z innego auta i Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRAS_85 Opublikowano 30 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 zamykam temat. Problem rozwiązany:) Przełozyłem z nowego DVD do starego tylną płytke z tym rezystorem który odpowiedziałny jest za zasilanie. wszytko działa jak nalezy 100 zł w kieszeni na flaszke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Oszukałeś system Fajnie, że napisałeś co i jak zrobiłeś aby wszystko grało... będzie dla potomnych ...kumatych w elektronice To zamykamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi