sam77 Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Witam, przymierzam się do reanimacji wahacza (wymiana tulei i sworzni).Chcę kupić te elementy firmy Moog, czy to dobry wybór? Jeżeli nie to co polecacie? Jeszcze jedno pytanie odnośnie tulei tylnej (tej w obudowie aluminiowej) wymienić tylko tuleje czy kupić ten aluminiowy element razem z tuleją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wostok Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Jeszcze jedno pytanie odnośnie tulei tylnej (tej w obudowie aluminiowej) wymienić tylko tuleje czy kupić ten aluminiowy element razem z tuleją? Tak, nie baw się w wyciskanie tego. Kup kompletne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedrowiec Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Witam, przymierzam się do reanimacji wahacza (wymiana tulei i sworzni).Chcę kupić te elementy firmy Moog, czy to dobry wybór? Jeżeli nie to co polecacie? Jeszcze jedno pytanie odnośnie tulei tylnej (tej w obudowie aluminiowej) wymienić tylko tuleje czy kupić ten aluminiowy element razem z tuleją? ja z wahacza wyciskałem prasą tuleje, tylną kupiłem razem z obudową. Zrobiłem już na tym około 60kkm i jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Nie baw się w reanimacje, gdyż nie ma to sensu. Cały kompletny wahacz kupisz od 150 do 200 zł. Kompletny zestaw naprawczy wahacza, to koszta 157 zł. Części osobno to - sworzeń 44/60 zł; kompletny tuleja tylna 69/105 zł; tuleja przednia 30/40 zł. Czyli koszta ogólnie 143/205 zł. Do tego trzeba doliczyć koszty robocizny. Do tego wszystkiego zbieżność. Jeśli wahacz wymienisz sam, a nie ma w tym żadnego problemu (można nawet pod blokiem). To trochę zaoszczędzisz. Mechanicy od strony biorą ok. 100 zł (bez zbieżności), lecz pewnie nie jest w to wliczona prasa, lecz tylko sama wymiana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.