hopyo Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Witam serdecznie... Jestem użtkownikiem Micrusa K11 od 15 lat, nie jedno przejechaliśmy razem, no i teraz biedaczka zaniemogła, szukam pomocy dla niej... Jak w temacie - poszukuję (a właściwie mój mechanik) schematu do sterownika silnika Nissan Bosch Motronic nr 0 261 206 500 - do silnika CG10DE o mocy 44kW (88 osiem pinów elektrycznych na wyjściu ze sterownika). Mój mechanik użył swoich znamomości, kontaktów ale nijak tego znaleźć nie może, a autko stoi.... Z góry wielkie dzięki za pomoc- mam nadzieję, że ktoś, coś takiego posiada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masakra Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 a czego dokładnie brakuje albo co sie dzieje ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopyo Opublikowano 5 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Witam... w sumie nie bardzo się znam... był problem, tzn. nadal jest z odpaleniem autka... jechałem, jechalem i nagle zgasł... rozrusznik kręci ale nie odpala, paliwa nie dostaje... była laweta, bo to automat... (jestem na wózku inwal.) w pewnym warsztacie go trzymali 3 dni i nic nie znaleźli, a 200 zeta skasowali... podobno bezpieczniki sie paliły i gdzieś im to komputer pokazywał też :-( po 3 dniach auto samo sie naprawiło... odpalał, ganiał bez problemu... po przejechaniu ok. 120 km jednorazowo, poźniej krótkie trasy po mieście, aż dnia pewnego po zjeździe z progu zwalniającego znowu zaniemogło autko... zgasło i to samo, co przedtem... znowu laweta :-( tym razem inny warsztat, znaleźli jakieś kabelki, które były uszkodzone i dotykały blachy, więc je wymieniono na nowe, ale niestety dalej jest problem i autko nie pali... kręci, ale paliwo nie dochodzi, jest odcięte... podejrzenia są na alarm, Iimmobiliser i w sumie nie wiem na co jeszcze... mechanik teraz wszystkie kabelki sprawdza po kolei, ale mowił, że ten schemat o ktory pytałem w pierwszym poście dużo by pomógł i pryszpieszył robotę, bo autko mi niesbędne do funkcjonowania jest - jak pisałem jestem na wózku... pisałem do ASO Nissana, ale cisza od nich niestety... :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masakra Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 hmm a iskra jest ??? który bezpiecznik sie pali od czego ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.