Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Potrzebny schemat do Micry / Bosch Motronic nr 0 261 206 500

hopyo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie...

Jestem użtkownikiem Micrusa K11 od 15 lat, nie jedno przejechaliśmy razem, no i teraz biedaczka zaniemogła, szukam pomocy dla niej...

Jak w temacie - poszukuję (a właściwie mój mechanik) schematu do sterownika silnika

Nissan Bosch Motronic nr 0 261 206 500 - do silnika CG10DE o mocy 44kW (88 osiem pinów elektrycznych na wyjściu ze sterownika).

Mój mechanik użył swoich znamomości, kontaktów ale nijak tego znaleźć nie może, a autko stoi....

Z góry wielkie dzięki za pomoc- mam nadzieję, że ktoś, coś takiego posiada...

Witam...

w sumie nie bardzo się znam...

był problem, tzn. nadal jest z odpaleniem autka... jechałem, jechalem i nagle zgasł... rozrusznik kręci ale nie odpala, paliwa nie dostaje... była laweta, bo to automat... (jestem na wózku inwal.)

w pewnym warsztacie go trzymali 3 dni i nic nie znaleźli, a 200 zeta skasowali... podobno bezpieczniki sie paliły i gdzieś im to komputer pokazywał też :-(  

po 3 dniach auto samo sie naprawiło... odpalał, ganiał bez problemu...

po przejechaniu ok. 120 km jednorazowo, poźniej krótkie trasy po mieście, aż dnia pewnego po zjeździe z progu zwalniającego znowu zaniemogło autko... zgasło i to samo, co przedtem... znowu laweta :-(

tym razem inny warsztat, znaleźli jakieś kabelki, które były uszkodzone i dotykały blachy, więc je wymieniono na nowe, ale niestety dalej jest problem i autko nie pali... kręci, ale paliwo nie dochodzi, jest odcięte...

podejrzenia są na alarm, Iimmobiliser i w sumie nie wiem na co jeszcze... mechanik teraz wszystkie kabelki sprawdza po kolei, ale mowił, że ten schemat o ktory pytałem w pierwszym poście dużo by pomógł i pryszpieszył robotę, bo autko mi niesbędne do funkcjonowania jest - jak pisałem jestem na wózku...

pisałem do ASO Nissana, ale cisza od nich niestety... :-(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...