Bayes Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Panowie, w zbiorniku paliwa dla 27TD za śrubę spustową paliwa robi dziwna śruba o średnicy gwintu 8 mm i bardzo szerokim łbem. Fabrycznie pod tym łbem była wyrafinowana uszczelka. którą oczywiście od 1992 roku zdążył trafić szlag dwa razy. Wobec czego cieknie mi z tej śruby. Próbowałem dobrać coś innego - uszczelka miedziana płaska, uszczelka miedziana okrągła w przekroju, a nawet w przypływie druciarstwa - silikon (tak, wiem, mea culpa), i w sumie z tego silikon trzymał najdłużej. I dalej cieknie. Wiecie gdzie można kupić taką nową śrubę i uszczelkę? W ASO Nissana dostanę (ostateczność)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Na Szroteksie pewnie nie znajdziesz nic lepszego, a w aso ceny będą porównywalne z tymi tutaj https://partsouq.com/en/catalog/genuine/unit?c=Nissan&ssd=%24HQARW1d0AAIFAEg0JQltf2J9YGkBDh4OWA%24&vid=5064&cid=7&uid=150094(17201A/17201B) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOmaro Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 tam oryginalnie jest podkładka miedziana która robi za uszczelkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 OT: w "czyzero" z tego co kojarzę nie ma takiego spustu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Taśma teflonowa powinn pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 w 2.7 diesel t2 też niema korka spustowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Pewnie przeszczepiony Czerwona uszczelka, z tych hydraulicznych ... może pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.