Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

max obroty 3500

slavos13
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie po wprowadzeniu modyfikacju z forum w celu zlikwidowania braku mocy w zakresie obrotów 700 - 2000 obr ( zaslepienie egr , zaslepienie cienkiego wezyka idącego z pompy vacum , załozenie zwezki fi50 na przepływke ) auto ładnie idzie od 1000 obr lecz nie przekracza 3500obr , vmax 130km , ktoś podpowie w czym problem ? zaznaczam ze wczesniej obroty wchodziły na czerwone pole lecz auto nie miało wogóle mocy jechac w zakresie do 2000obr. aha jeszcze przekładałem zaworek zwroty przed filtr paliwa , bo był za filtrem czyli miedzy filtrem a pompą a teraz mam miedzy filtrem a bakiem

byl temat na forum zeby załozyc zwezke na fi50 przed przepływką  w celu zlikwidowania braku mocy od dołu do 2000 obr , któras z tych operacji pomogła , bo teraz ciągnie elegancko od dołu i da sie jezdzic , lecz cos zaszkodziło bo max obr 3500 i jak by mniej mocy troche

Naprawiłem zaworek którym steruje elektrozwór podłączony do vacum , sprawdziłem swiece ,nagrzewają sie do 3/4 , wymieniłem wezyk powrotu paliwa od wtrysków , wyczysciłem przepływke i sciągnołem zwęzke no i panowie nic to nie dało :/

zwęzke zmuszony byłem dalej założyc bo bym z garazu nie wyjechał , wiec obstawiam przepływke  , ewentualnie pompe wtryskową

mam tez tak ze jak przyjade do domu podniose maske to spokojnie moge podpompowywac paliwo pompką na filtrze

macie jakies sugestie ?

Edytowane przez slavos13

Moze głupie pytanie ale katalizator jest na wierzchu ? Tzn na widoku

zalozylem mniejsza zwezke i ciągnie od 1000 do prawie 5000 ale tak nie powinno być żeby jakies zwezki dawać . Moze to czujnik położenia walka ?

Edytowane przez slavos13

Moze głupie pytanie ale katalizator jest na wierzchu ? Tzn na widoku

zalozylem mniejsza zwezke i ciągnie od 1000 do prawie 5000 ale tak nie powinno być żeby jakies zwezki dawać . Moze to czujnik położenia walka ?

https://www.google.pl/search?q=katalizator+w+Tino+2,2di&espv=2&biw=1280&bih=685&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CDoQsARqFQoTCPux9aPOkMkCFULzcgodncgMOw&dpr=1

A sprawdzałeś obudowę przepływki? Może tam masz (tak jak w niektórych modelach) siatkę i ona jest zapchana? I co z filtrem powietrza-kiedy wymieniany? Jak z obudową filtra? 

filtr powietrza jeszcze nie wymieniany ( auto mam od tygodnia ) obudowa jak obudowa :) wyczysciłem ją i nic wiecej tam niema  .

Co do katalizatora to podejzewam ze jest zaraz za kolektorem wydechowym tak ? i dostęp utrudniony ;/ jego sie rozcina i wybebesza czy całkiem sie go wyzuca i wstawia kawałek rury ?

Panowie znacie moze wartości czujników położenia wałka rozrządu i położeniawału ? męczy mnie to długie odpalanie

Zrób najpierw to, co wszyscy podpowiadają i próbują Ci pomóc, a potem jedź i podłącz pod kompa, aby zobaczyć jakie będą błędy.

Obudowa filtra może być nie równa i łapać "lewe" powietrze. Też to było na forum.

Dodam jeszcze---każdy nabywca "nowego , "drugiego" samochodu zaczyna sprawę od podstaw.---- rozrząd, olej, filtry!!! Chyba że osoba zaufana lub taka co ma dokładnie wszystko udokumentowane (i nie koniecznie to musi być w fakturach i paragonach).

• 3 tygodnie później...

jeszcze jedno pytanie : czy zna ktos z szanownych kolegów wartości przepływki ? w serwisowce jest trzy rodzaje i ponoc wszsytkie do 2.2 di ? ktos cos wie ?