Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Utrata mocy po załączeniu oświetlenia

Huba_Buba

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, proszę o pomoc ! 

Objawy :

Po załączeniu świateł pozycyjnych (postojowych), auto traci na moc, nie osiąga więcej niż 3tyś obrotów, max prędkość 100km/h ! po wyłączeniu idzie jak żyleta ! 

Światła z tyłu nie wariują, ale dla pewności, odciąłem z kostki przewód ( - ), złączyłem go na krótko aby ominąć kostkę (przylutowałem na stałe). Niestety nic to nie pomogło..

Czy miał ktoś podobny problem ?, lub wie jak go rozwiązać ? 

A sprawdzałeś wszystkie żarówki pod kątem świecenia?

• 3 tygodnie później...

Witam,

Mam problem z moją Tinką, mianowicie brak jej duszy (mocy)

Pierwsze objawy wyglądały w ten sposób, iż na wyłączonych światłach autko rwało jak wściekłe, po załączeniu Maluch mnie brał...

Wyniuchałem na Forum, że Nissan przyznał się w Primierce (jak dobrze pamiętam), że jest wadliwa MASA w tylnych lampach, więc

spróbowałem, efekt wyszedł taki że teraz z światłami czy bez autko nie ma mocy... :/

Ktoś miał może podobny problem, lub słyszał o nim ?

Proszę o pomoc, z góry dziękuję wszystkim ! 

Sprawdź dokładnie żarówki. Bywa w niektórych egzemplarzach że spalona żarówka wprowadza autko w stan serwisowy. 

Dzięki wielkie ! przyznaje się szczerze, wymieniłem żarówki na ledy, nie skojarzyłem faktu że od tego czasu zaczęła świrować z tą mocą...

Widocznie Tinka nie lubi nowości :)

Jeszcze raz dziękuje za pomoc ! 

Po to tutaj dla siebie jesteśmy.

Zobacz ile zaoszczędziłeś u mechanika. Pewnie by kazali wymienić przepływkę lub jakiś zawór albo i pół przepustnicy. 

:beer: postawisz przy okazji :D

A zamieniłeś już żarówki na normalne i czy chodzi ok?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...