colins Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Nikomu się nie wylało. A tym bardziej ulało. Nie pamiętam w każdym razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Nie posądzam kolestwa o taką rozrzutność! Po prostu dobrze zaszczepiony był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 O co kaman???... z tą klimatyzacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 My też nie wiemy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Takie z nas EKSPERTY jak z koziej doopy trąba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Czyli "cóś" jak w sejmie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Tam tylko wiedzą ,że żyją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BATONMAFIA Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 a czy ktoś z was napełniał klimę? napiszcie czy był to serwis czy jakiś warsztat i ile taka przyjemność może kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Myślę ,że jeszcze nikt nie posmakował tego komfortu wybulenia około tysiaka na nabicie klimy,tak! Bo tyle w założeniach miała ta przyjemność kosztować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Mam nadzieję, że w okresie gwarancji nadmierny spadek czynnika w układzie klimatyzacji jest uzupełniany w ramach owej gwarancji, a nie za tysiaka. Ciekawe czy w ogóle w serwisach mają to badziewie? Bo wprowadzić drogie, ekologiczne ścierwo było na rękę ekologom, ale potem kliencie martw się sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Ewentualnie SYF w powietrze ,wymiana filtra układu plus przedmuchanie i nabicie starym czynnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Nie wiem czy jest to możliwe w tak prosty sposób? Słyszeć o takich sztuczkach też słyszałem, ale widzieć nie widziałem. W każdym razie dobrze by było obcykać temat zanim nasze klimy będą wymagać nabicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Ponoć już wcześniej ten temat obcykali posiadacze Hyundai'a i któryś z serwisów który oferował taką usługę.Ale to wszystko zasłyszane i nie potwierdzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Kiedyś napisałem takie posta w tym temacie: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/98496-j11-pierwszy-przegl%C4%85d/page-6?do=findComment&comment=1053805 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Taaak,ja go doskonale pamiętam Karminadelku,dla tego wspominałem o wymianie filtra i czyszczeniu układu.Kiedyś znajdzie się ktoś co zaryzykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Zaryzykuje , ale najpierw muszą sie wasze Qq zestarzeć tak chociaż z 5 lat i zmienić właściciela , drugi "pan" choć jeszcze ostrożnie będzie się obchodzić z autkiem to nie będzie skory bulić takiej kasy za czynnik. Z drugiej strony czym ten układ może różnić się konstrukcyjnie od tego napełnionego starym czynnikiem , czy sprężarka smarowana jest innym olejem , czy są dodatkowe podzespoły , lub użyte inne materiały (rurki) metal itp , chyba nie ? więc do czasu jak ciśnienie spadnie poniżej wartosci załączania kompresora ktoś z Was będzie kombinował nabić $$$ czy za 150pln , a czynnik ubywa stale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Trzeba by zorientować się jakim olejem napełniany jest układ. Żeby nie było, że nowy czynnik pracuje z jakimś dziwnym olejem, który "zwarzy się" po napełnieniu układu starym czynnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) trzeba pogadać ze specem od napełniania , co to ma warsztat od kilku najlepiej kilkunastu lat , a nie od wczoraj . mam takiego w Łodzi , nabijałem u niego w zeszłym roku jak byłem Qq w PL , zakład ma w tym miejscu od nowości czyli 20 lat, zagadnieniem zajmuje się od ponad 30tu i parę ciekawostek się dowiedziałem . Gdybym miał wtedy świadomość potrzeby informacji o nowym czynniku lub zastąpienia go starym pociągnąłbym temat , chyba że mirekg9 podskoczy i wypyta , bo to do niego powiedzmy "po drodze" ? Edytowane 16 Listopada 2015 przez Fergul11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Więc taka nasza wspólna prośba do osób mających w swojej okolicy renomowany zakład obsługujący samochodowe klimatyzacje (u mnie też sami "nabijacze"). Zorientujcie się w wolnej chwili jak sprawy stoją. Wdzięczność innych forumowiczów gwarantowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 https://www.google.pl/maps/@51.7371181,19.4289952,3a,31.6y,165.35h,89.19t/data=!3m6!1e1!3m4!1sXVcbs0XmVKBuSAfudMGh8Q!2e0!7i13312!8i6656 Obywatelska 111 chyba , to na przeciwko warsztatów Poczty Polskiej za lub przed Nowe Sady , zależy skąd się jedzie gdyby Mirkowi się chciało ? podeślijcie mu namiar z prośbą na PW , bo tu do J11 to chyba nie zagląda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Panowie,jest światełko w tunelu odnośnie zamiany czynnika tego SYF-u co mamy na R-134 http://ekonomiaenergii.pl/55-2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Świetna informacja też się pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazor Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Panowie,jest światełko w tunelu odnośnie zamiany czynnika tego SYF-u co mamy na R-134 http://ekonomiaenergii.pl/55-2/ Firma, która nie pozwala na podawanie namiarów na siebie w sieci? Pachnie przekrętem na kilometr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Podejdź do tego logicznie.Nowy czynnik jest wymuszony przez unię jako obowiązkowy,samochody przeszły z nim homologację,dla czego mają się narażać jakiejś biurwie tylko dlatego że zmieniają czynnik?A może jakaś wyższa władza zażąda wykazu samochodów po zmianie i co w tedy??? Ja im się nie dziwię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arky69 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zastanawia mnie jeden wpis w instrukcji obsługi w dziale informacje techniczne,gdzie w punkcie czynnik chłodzacy systemu klimatyzacji jest wpis: -HFO-124yf (dla Europy) -HFC-134a(R-134a) (oprócz Europy) Dla mnie jest jasne ,że ten pierwszy stosowany jest w Europie, a drugi poza Europą i trzeba by złapać jakiegoś znawcę od klimy (najlepiej z Nissana) żeby to zinterpretował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi