Gość nismo Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Mechanicy z którymi się spotkałem są do d... Czy koledzy mają też takie zdanie że większość mechaników to po prostu idioci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masakra Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 hmm różnie z tym bywa jak w każdym zawodzie najlepiej znaleźć takiego z pasją tylko tych jest niewielu w porównaniu do kombinatorów najlepiej znajdź jednego np. po opiniach od znajomych spróbuj jak ok to sie go trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Co poradzisz dziś większość to wymieniacze i druciarze, a nie jak kiedyś Mechanicy przez duże M!!! A znaleźć dobrego mechanika nie jest łatwo............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 ostatnio jeden pseudo mechanik rozje... mi cały klosz w srodku z odblaskami jak wymieniał przy okazji zarówkę żenada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Hmm ... dla mnie żenadą jest samo wynajmowanie mechanika do wymiany żarówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Akurat wymieniał miskę olejową, zauważył że żarówka jest do wymiany no i wymienił.Nic w tym dziwnego ,szkoda tylko że nie umiał tego zrobić jak należy. Widzę że Lemmy69 lubi być dokuczliwy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Skądże, tak jakoś skojarzyłem, Twój poprzedni dzisiejszy temat ... teraz ten nieraz tak jest że się człowiekowi na narzekanie zbierze. Też tak kiedyś w "Terrano" pojechałem na ogół mechaników ... a później na jednym, drugim zlocie kumple z tego forum pomogli mi naprawić dzika ... dwóch z nich to na co dzień mechanicy właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 piszę tu dlatego że włozyłem w wygląd primerki ponad 7000tys zł i szkoda mi jej sprzedawac ale jak nie znajde mechanika to niestety będę musiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 A widzisz, bo od serca trzeba zaczynać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Nie rozumiem. Prościej proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 To co prawda offroadu dotyczy, ale zasada jest jedna ... zaczyna się od silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Lemmy popraw mnie jeżeli się mylę .mój nissan ma na budziku 240 .Jest to 2002 r a ja mogę nim pojechac 235.Czy sadzisz że gdyby coś się działo z silnikiem to on zamykałby budzik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 A czy jest odczuwalną różnica tych 5km/h wydaje mi się że przy takiej prędkości nie ma to żadnego znaczenia Co innego u mnie ... kiedy mielę w błocie i przy 4-5tys. "zapinam prędkościomierz" faktycznie stojąc w miejscu a wolałbym żeby było to 5/godz. i toczyłbym się do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agusia0003 Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 piszę tu dlatego że włozyłem w wygląd primerki ponad 7000tys zł i szkoda mi jej sprzedawac ale jak nie znajde mechanika to niestety będę musiał. Chętnie zobaczyłbym tę Primerkę..W końcu włożyć 7 tysi w wygląd,to już coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Hmm ... dla mnie żenadą jest samo wynajmowanie mechanika do wymiany żarówki dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Każdy posiadacz własnego pojazdu powinien sam umieć wymienić żarówki w swoim pojeździe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Dla samej chociażby satysfakcji czy też przetrenowania jakichś nagłych przypadków Pewnie że nie każdy musi/powinien rozbierać auta na detale wzorem mnie czy chłopaków z "Terrano" ... ale to tylko wymiana żarówki i wcale nie musi to świadczyć o kompetencjach mechanika ... może być prawdziwym fachowcem ale np. nie być w stanie czegoś przylutować z powodu "wczesnego Parkinsona", prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Żeby położyć kres wypowiedziom na temat żarówki,to przypominam jeszcze raz że mechanik przy okazji wymiany miski olejowej chciał wymienić żarówkę ,a że jest lebiega to rozje....ał .Wymiana żarówki to nie problem dla mnie .Chciałem tylko pokazać i uzmysłowić kolegom że dzisiejsi mechanicy nawet w tak prostej sprawie są gorsi od pijanego mechanika z czasów pgru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agusia0003 Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 A wymiana żarówki, w tylnej lampie jest problematyczna,każdy kto ma,to wie dlaczego...sam pękł mi klosz,jak wymieniałem żarówkę, ha ha ha,a tak uważałem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 ja zmieniałem tylko stop ale ten na szybie i tam jest lekko prosto i przyjemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopytko2 Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Tak zgadza się jest utrudniona wymiana żarówki w tylnej lampie ale jest to do zrobienia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Oczywiście że są Gorsi , znałem mechanika z PGRu to był prawdziwy mechanik który naprawiał bo nie było cześć zamiennych ,dziś druciarze to wymieniać tylko potrafią !! Wspaniale naprawiał Kumbajny ,Traktury,a i kredensy 125p też Ale fakt po robocie to do domu wracał zygzakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Edek 01 dam przykład .Sasiedezi jakies 10 lat temu postanowili zakonserwowac sobie od spodu seata toledo .przewrocili go na bok i zakonserwowali i cos tam sie przestawiło z rozrzadem bo tam pasek jest. moze juz wczesniej cos tam sie działo a przewrócenia auta tylko dopełniło formalności .W kazdym razie nie odpalal wcale .mechanicy z aso seat zdiagnozowali że jest po silniku i zalecili wymiane.Sasiedzi wzięli auto na lawete i jechali oddac na złom.Po drodze spotkali zapijaczonego i bezrobotnego mechaika z pgru którego znali.Chciał na wino- dali mu bo go znali.I tak od słowa do słowa ....stanęło na tym że otworzył maske i klucz 17 i 19 i auto odżyło i co ty na to? Wiem tylko tyle że mechanik jeszce chyba z tydzień pił za kase sąsiadów.Co ty na to/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 (edytowane) Tak bardzo miło wspominam czasy CPNu, PGR wtedy to było inaczej ,samochody proste w konstrukcji łatwe do naprawy, a dziś to same plastikowe samochody na kumputerach a dobrych mechaników brak Mało tego w Polsce ostatni prawdziwy Zegarmistrz do naprawy zegarków i zegarów opuścił szkołe w 1991r Edytowane 15 Listopada 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 A mnie najbardziej wk....a to że nik w tamtych mechaników nie inwestuje >uważam że ich wiedza czysto mechaniczna w połaczeniu z wiedza komputerowa dzisiejszą dałaby mechanika kompletnego... a tak niestety jest na rynku to co jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi