Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

2.0 Ben + LPG nie trzyma wolnych obrotów

Tomstat
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

myślę, ze wyjęcie wałka i sprawdzenie wtedy kompresji wskaże kierunek działania 

Autko odebrane. Mechanik mówił, że wyregulował zawory, mówił że 6 z ośmiu było ciasnych zwiększył luzy. Skasował 300zł. Autko chodzi równiutko. Nie ma wypadania zapłonu, nie ma trzęsawki, nic nie przerywa. Sam mnie ostrzegł przed wielkimi serwisami i mechaniorami nastawionymi na zysk. W nieautoryzowanym serwisie Nissana skasowali mnie 350 zł za naprawienie wtyczki do podłączenia kompa i za diagnostykę. Z tegoż kompa dowiedziałem się że trzeba wymienić termostat, przepływkę i oddać głowicę do planowania i zalać nowy olej. Suma - 4200zł i tydzień auto na warsztacie.  Ten gość wiedział co jest zwalone po przejechaniu się i wsłuchaniu w silnik. Posiedział od 11 do 17. Zasugerowałem się serwisem i kupiłem przepływkę za 200 zł. Zaniosłem i dostałem ją spowrotem bo nie było potrzeby wymieniać.Koszt robocizny 300 zł plus torba słodyczy dla jego dzieciaków. Dziękuję :)

Edytowane przez Tomstat

No widzisz kolego proba olejowa dalaby od razu odpowiedz, ze to zawory sa nieszczelne i nerwow mialbys mniej.

Nerwy moje wywołała jedynie wycena prac z serwisu Nissana. Złodziejstwo w biały dzień!!! 4200 za naprawe auta wartego 7 tys. Swoja droga jak dzwonilem po mechanikach z gotową juz recepta to jakos nikt podjac sie nie chcial zeby te luzy wyregulowac.. Podobno to niezgodne ze sztuką.. chyba sztuką wyciągania kasy z naiwnych klientów.