voyager1956 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Moze byc i tak. Ciekawy jestem Dino finiszu tego przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 myślę, ze wyjęcie wałka i sprawdzenie wtedy kompresji wskaże kierunek działania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomstat Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 (edytowane) Autko odebrane. Mechanik mówił, że wyregulował zawory, mówił że 6 z ośmiu było ciasnych zwiększył luzy. Skasował 300zł. Autko chodzi równiutko. Nie ma wypadania zapłonu, nie ma trzęsawki, nic nie przerywa. Sam mnie ostrzegł przed wielkimi serwisami i mechaniorami nastawionymi na zysk. W nieautoryzowanym serwisie Nissana skasowali mnie 350 zł za naprawienie wtyczki do podłączenia kompa i za diagnostykę. Z tegoż kompa dowiedziałem się że trzeba wymienić termostat, przepływkę i oddać głowicę do planowania i zalać nowy olej. Suma - 4200zł i tydzień auto na warsztacie. Ten gość wiedział co jest zwalone po przejechaniu się i wsłuchaniu w silnik. Posiedział od 11 do 17. Zasugerowałem się serwisem i kupiłem przepływkę za 200 zł. Zaniosłem i dostałem ją spowrotem bo nie było potrzeby wymieniać.Koszt robocizny 300 zł plus torba słodyczy dla jego dzieciaków. Dziękuję Edytowane 16 Grudnia 2015 przez Tomstat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 No widzisz kolego proba olejowa dalaby od razu odpowiedz, ze to zawory sa nieszczelne i nerwow mialbys mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomstat Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 No widzisz kolego proba olejowa dalaby od razu odpowiedz, ze to zawory sa nieszczelne i nerwow mialbys mniej. Nerwy moje wywołała jedynie wycena prac z serwisu Nissana. Złodziejstwo w biały dzień!!! 4200 za naprawe auta wartego 7 tys. Swoja droga jak dzwonilem po mechanikach z gotową juz recepta to jakos nikt podjac sie nie chcial zeby te luzy wyregulowac.. Podobno to niezgodne ze sztuką.. chyba sztuką wyciągania kasy z naiwnych klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi