maciek30_pl Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Cześć, dziś mama miała kolejny problem z "cudownym" QQ. Otóż mamy Nissan QQ 1.2 turbo z sierpnia 2014 roku. Dziś po wyprzedzaniu samochód nie przestał przyspieszać po odjęciu gazu, po wciśnięciu sprzęgła obroty skoczyły do 7kRPM i oddcinka. Po zgaszeniu i odpaleniu jeszcze raz samochód niby nie wariował, ale jak to mama określiła "była choinka na desce" i wyświetlało się "coś tam chassis". Czy miał ktoś może już taki przypadek? Oczywiście ASO mówi, że to pierwszy taki przypadek. Mama ma jutro jechać do ASO (100km w jedną stronę) i jeszcze robią łaskę, że ją przyjmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Serwisy najlepiej poznają przyczynę jak ją widzą.Nie wiem,czy komputer zanotował ten błąd,ale jechać trzeba.Wygląda to na problem z potencjometrem pedału przyspieszenia,a cała ta "choinka" mogła być z tym związana. Osobiście nie znam przypadku z Qashqai"a ,ale znam i to kilkukrotny z...autobusu! Gdzie kierowca nie mógł zbić obrotów,a autobus sam przyspieszał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek30_pl Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Myśleliśmy o tym (za dużo nie mogę sprawdzić bo mam do mamy prawie Tyle co mama do serwisu ), ale nie wydaje mi się. Mamy takie bardzo płaskie wycieraczki i dodatkowo ta choinka... Może coś w logach będzie, co by wskazywało na jakiś błąd. Co do samych wycieraczek to jest to trochę głupio zrobione. Niby jest ten zaczep, ale jest tak płaski, że i tak się cholerstwo odczepia. W Skodzie (mamy 2 do porównania) jest to 2 razy wyższe i nigdy się wycieraczka nie zsunęła. Najważniejsze, że to manuale bo można bieg wyrzucić a nie jak w Toyotach w stanach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Myśleliśmy o tym (za dużo nie mogę sprawdzić bo mam do mamy prawie Tyle co mama do serwisu ), ale nie wydaje mi się. Mamy takie bardzo płaskie wycieraczki i dodatkowo ta choinka... Może coś w logach będzie, co by wskazywało na jakiś błąd. Co do samych wycieraczek to jest to trochę głupio zrobione. Niby jest ten zaczep, ale jest tak płaski, że i tak się cholerstwo odczepia. W Skodzie (mamy 2 do porównania) jest to 2 razy wyższe i nigdy się wycieraczka nie zsunęła. Najważniejsze, że to manuale bo można bieg wyrzucić a nie jak w Toyotach w stanach Przyszycie kilka krótkich rzepów rozwiąże problem przesuwania wycieraczek. O początku mam tak w starej Nexii i służy do dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek30_pl Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 A do gumowych przyklejać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 (edytowane) To kup sobie kawałek taśmy velcro (to taka taśma z haczykami a z drugiej strony klej żeby ją przykleja do dowolnej powierzchni) i każdy dywanik do podłogi przymocujesz. Edytowane 24 Listopada 2015 przez gregson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 A do gumowych przyklejać ? gumy w aucie to porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 A to czemu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Właściwie to nie wiem czemu. Ostatnie miałem w maluchu 30-ci lat temu,później tylko welur,(jak przywiozłem zza Odry razem z autem) i tak już zostało. Może waga,zapach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Nic z tego Porter.Gumy od Rezaw-Plast pachną przez jakiś czas,a później robią się neutralne zapachowo.A korytka znakomicie spełniają swoją rolę.Na prawdę można polecić,na zimę doskonałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Welur zimą to zły pomysł.Gromadzi i przechowuje wilgoć, co potem skutkuje parowaniem i zanarzaniem szyb od środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Ale jak porter wsiada do auta od wielkiego święta to i nie wypada mościć jakimś gumowym dywanem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Sugerujesz, że na progu auta ma papucie, które przywdziewa do jazdy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Rezaw-Plast są OK. Choć gdyby ode mnie zależał ich projekt , to trochę bym je zmodernizował. Mogłyby mieć więcej gumy pod pedałami. Bo w obecnej postaci jednak część błota czy piasku sypie się pod nie. Przynajmniej w QQ tak jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 (edytowane) Welury na zimę też są OK. Od lat mam tak w każdym aucie, bo nienawidzę mieć gumowych (jestem estetą ). Zasada jest tylko taka, że nie wchodzimy do auta z 2 kg śniegu i błota na jeden but i regularnie dywaniki zmiotką czyścimy. Nigdy z ich powodu nie parowały mi szyby, a tym bardziej zamarzały, nawet jeżeli wracałem z wyjazdu na narty Edytowane 25 Listopada 2015 przez Marcin_1998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Ja na zimę mam gumowe a na lato welurowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Dobra.Temat dywaników mamy ogarnięty,wracajmy do samoistnego przyspieszania samochodu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek30_pl Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Wszystko już wiadomo. Samochód miał podobno 3 miliony błędów w kompie. Większość związana z modułem podwozia (podobno spina cały system) i czujnikiem położenia pedału gazu. Pan powiedział, że jest na to procedura, którą wykonali i że trzeba jeździć, obserwować. Najlepiej nie za daleko, ale mieszkamy 80km i tyle wczoraj zrobiłem. Pogadałem też z mama i się okazało, że pedał utknął w pozycji wciśniętej. Nie wie kiedy odskoczył, ale jak samochód nie zwalniał to wcisnęła sprzęgło i na odcince zjechała na bok. Nie wie kiedy wrócił do normalnej pozycji. Jak w trakcie powrotu cisnąłem wielokrotnie, gwałtownie też i nic się nie działo. Dodatkowo wgrali jakieś nowe oprogramowanie do silnika. Poprawili też czujniki parkowania przednie, które włączają się samoczynnie. Niestety dalej się tak włączają a dodatkowo przestała działać line asistant... Ogólnie to ten samochód to jednak tylko droższe Renault. Od samego początku jakieś niuanse. A co do wycieraczek to ja chyba mamie takie zamówię: http://www.aliexpress.com/item/Car-foot-mat-for-Nissan-Qashqai-step-mat-auto-foot-mat-free-shipping-three-colors-floor/988173885.html?spm=2114.01020208.3.1.wjrB2a&ws_ab_test=searchweb201556_2_79_78_77_80,searchweb201644_5,searchweb201560_9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Tylko jak będziesz zamawiać to wybierz kolor , bo przyślą losowo wybrany przez Marysię losującą , już się rusek skarżył że chciał beżowe to czarne dostał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Maciek,ale tam nie pisze że do Qqłki 2014r no chyba ,że nie doczytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek30_pl Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 To przykladowa aukcja, nie ze konkretnie z tej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 OK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek30_pl Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Ciąg dalszy imprezy nastąpił. Samochód w poniedziałek pojechał do serwisu na dłużej. Ma u nich postać i mają go testować. Dodam jeszcze do jego minusów to, że jest cały podrapany, wszędzie ma takie małe ryski. Co jest najśmieszniejsze to to, że jest to od mycia... W zamian mama dostała QQ TEKNA 1.6T z przebiegiem 1400km. Wszystko fajnie, tylko, że na parkingu zaciągnął się ręczny (sam z siebie, zaraz po ruszeniu) i mama wraz z samochodem utknęła. Nie dawało nic gaszenie i odpalanie. Dopiero ruszenie gwałtowne pomogło, znaczy świeciły się jakieś rzeczy na desce rozdzielczej ale zaczął jechać. Mówiłem, żeby Assistance wezwała ale podobno leżącego się nie kopie Co do odczuć 1.2 i 1.6 to ten drugi mniej pali i lepiej idzie. Ale 160KM bym mu nie dał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Hamulec zaciągnął się na postoju ? jeśli tak to tak powinno być ,a większe dodanie gazu zwalnia go(asystent ruszania na wzniesieniach) Co do mocy ,też miałem odczucia ,że te 160KM ,szału nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek30_pl Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Mama sturlała się przednimi kołami z krawężnika i w tym momencie się zaciągnął, nie jak przy wzniesieniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi