maveric Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Witam, Dostałem koła (w zasadzie felgi stalowe) po Renault 11. Oznaczenie 5,50 Bx 13Ch ET 36 czyli 4 x 100 x60 Czy takie kółka można założyć do micry K11 m gdzie zalecają ET 45 i otwór centralny 59mm ? Pomijam średnicę otworu, chodzi mi o ET. Mniejsze ET - koło bardziej wystaje. Nie będzie za bardzo wystawac ? haczyć ? Ktoś może testował ? Oczywiście na zimówki tylko. Letnie mam w oryginale. Czy jest jakieś min. ET którego nie należy przekraczać ? Nissan Micra 1.0 LX, 16V, 1996 rok, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Producenci dopuszczają przesunięcie płaszczyzny montażowej felgi do płaszczyzny jej symetrii o 2% w obie strony to jest ok.15mm na stronę więc te które masz mieszczą się w tym zakresie. Tyle że otwór centrujący jest ciut większy. 1 milimetr niby nie tak dużo, felga będzie bardzo luźno wchodzić i dopiero śrubami będzie się centrowała. Bo pierścieni na takie dopasowanie chyba nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.