peceq Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 latające gumowe wycieraczki zmusiły mnie do napisania tego postu, niestety gąbka jak na zdjęciu ma za duży otwór na wkręty i potrafią wypasć, macie jakiś pomysł jak je tam ulokować by tego nie robiły ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Rozumiem, że ten biały krążek w wykładzinie to gąbka w której nie trzymają się wkręcane bolce od mocowania dywaników. Może powinieneś zastosować mocowanie takie jak jest tu; http://allegro.pl/7665-mocowanie-do-dywanikow-samochodowych-8szt-i5697981526.html A jeśli masz tradycyjne wkrecane to nie pozostaje Ci nic innego jak zmniejszyć bądź zlikwidować całkowicie otwór w wykładzinie dopasowując odpowiednio tzw. przelotki gumowe takie lub zbliżone do tych co na fotkach a dostać je mozna tu; http://allegro.pl/przelotka-gumowa-instalacji-fi-7-uniwersalna-i5796833350.html http://allegro.pl/przelotka-gumowa-instalacji-fi-6-uniwersalna-i5798870977.html Elementy te są w rożnych rozmiarach (wielkościach) do wyboru i wglądu chocby tu; http://allegro.pl/listing/listing.php?order=d&string=gumowa+przelotka&bmatch=s0-aut-1-4-1120 W tak zaślepiony, bądź zmniejszony obecny otwór można będzie z powodzeniem wkręcić bolce blokujace dywanik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Rozumiem, że tą gąbkę trzeba wtedy wycinać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Raczej tak. zapewne jest ona po to tylko by syf pod wykładzinę otworem się nie przedostawał. Gdyby wykładzina nie wchodziła w wycięcie, zaprezentowanej powyżej, przelotki można odciąć od niej górny kołnierz tak by, po dobraniu rozmiaru stosownego, całym obwodem wypełniała otwór a dolny kołnierz będzie wówczas blokował tę przelotkę przed wyciągnięciem do góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Dzięki tester - jesteś wporzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Zaniemaco, jeśli mogę czy bardziej potrafię to zawsze chętnie służę pomocą. Pozdrawiam......!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Ok dziś zabrałem się do pracy i pod dywanikiem znajduje się plastikowa uszczelka, pod nią gumowa, która w moich przypadku był zużyta (zdj) a pod nią gąbka. Po usunięciu pęsetą starej uszczelki do otworu wprowadziłem czarną uszczelkę z grubej gumy (zdj) ale moja niestety nie posiadała otworu co sprawiło mi nieco problemu w otworze z prawej strony. Chodzi o to że ciężko było wkręcić w twardą gumę plastikowego wkręta gdyż pod naciskiem wpadała do środka. Być może otwór ułatwiłby sprawę. Zastosowałem podkładkę antypoślizgową z klejem (zdj) z miększej gumy powszechnie używaną do nóg w krzesłach itp. Mam wrażenie że nie trzyma wkręta tak dobrze jak twarda guma ale myślę że się sprawdzi. Warto wziąć pod uwagę grubość uszczelki. Mój dywanik jest minimalnie wypukły w miejscach zabiegu ale jakoś mi to nie przeszkadza, Jak ktoś chce się pobawić to proponowałbym wyciągnąć plastikową uszczelkę ale pewnie będzie trzeba zdjąć boczne plastiki i wtedy przymocować do niej gumową uszczelkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Nic prostszego, jeśli była taka potrzeba, jak zrobić dowolnej wielkości otwór w gumie, czy to wiertarka czy ostrym końcem nożyczek choćby. Ale poradziłeś sobie i rozwiązałeś nurtujący Cię problem a to jest najważniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 8 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 miałem ograniczony zestaw narzędzi przy sobie, poza tym tak jak pisałem nie gwarantuję że by to pomogło. BTW, nie ma za co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.