sebastiw Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 No i właśnie... wg katalogów, instrukcji filtru paliwa się nie wymienia w silniku benz. 1.8, ale np. w iparts.pl są takie filtry do kupienia... Ze względu na dość spory przebieg mojej P12 i lekkie duszenie się przy jeździe na benzynie zastanawiam się nad wymianą tego filtra i teraz pytanie - jak to w końcu jest - czy ten filtr się wymienia, czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 ale jakie duszenie?? na PB czy LPG?? filtr jak już chcesz to mozesz wymienić tylko pompa do wyjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Dławienie na benzynie, na gazie wszystko OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 to zakręć butlę od gazu wyjeździj gaz i zobacz czy jest nadal to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 no ok, sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fryc Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Filterek paliwa wymienia się jak nie ciągnie dobrze na pełnej piźdź.. do odcinki jak już nie jest przepływ odpowiedni a zapotrzebowanie b.duże to widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 (edytowane) U mnie jest tak, że wcisnę gaz do dechy i silnik zamiast liniowo przyśpieszać to najpierw nic, a po chwili mocne uderzenie...(jakby się na chwilę zdławił) - na gazie tak nie ma. Edytowane 29 Listopada 2015 przez sebastiw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fryc Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) To raczej byłby objaw zalewania a nie braku paliwa -wydech szczelny? ostatnio miałem rozszczelnienie tak to się objawiało -kat zapchany? -nie wypadają zapłony?przed tym jak cewka naprawdę padła tak auto się zbierało -filtr powietrza -przepływomierz nie zapchany? Powyższe raczej i na gazie powinno wystąpić przy dzisiejszych instalkach gazowych więc pomyślał bym o tym ,że może mało używasz na paliwie i wtryski wiesz.....Nie było jakiejś dłuższej trasy na gazie? Edytowane 30 Listopada 2015 przez Fryc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 zrobiłeś to co pisałem wyżej??? To raczej byłby objaw zalewania a nie braku paliwa -wydech szczelny? ostatnio miałem rozszczelnienie tak to się objawiało -kat zapchany? -nie wypadają zapłony?przed tym jak cewka naprawdę padła tak auto się zbierało -filtr powietrza -przepływomierz nie zapchany? na LPG było by to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fryc Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Co masz dino na myśl?i Że gaz puszcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 tak i zalewa bo idą dwa paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fryc Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Jest myśl.Ale...Pytałem o to kiedyś gazownika mówił ,że jak tak by było to obroty będą skakać ale czasem w autach nie jest 0 lub 1 czarne lub białe więc kto wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 nic nie będzie skakać to tak jak byś jechał na duużym ssaniu zazwyczaj nikt nei bierze pod uwagę drugiego zasilania bo przecież to na PB jest źle ale przy sekwencji to wszystkim steruje ECU auta do tego w tym przypadku co jest opisany to najpierw bym to wyeliminował tym bardziej, że praca na LPG jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fryc Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) e przy sekwencji to wszystkim steruje ECU auta do To miałem na myśli pisząc "przy dzisiejszych instalkach" Czytam teraz w twoim profilu że ty "od gazu" Pytanie poza konkursem nic nie da odłączenie niczego?Bo wiesz w toyocie po założeniu gazu mam problem z wolnymi obrotami ze są za niskie lub za wysokie i w związku z tym pytałem gościa o to.Nieszczelności brak wszystko sprawdzone stało się to dokładnie od założenia gazu.Może by to tak sprawdził jak piszesz wyjeździć cały gaz? Edytowane 30 Listopada 2015 przez Fryc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Jeszcze nie wypaliłem całego gazu, miałem mniej jeżdżenia ostatnio. Obroty nie skaczą, spalanie gazu bez zmian - 8- 8,5l/100 km, instalacja seq24 BRC, filtr pow., świece wymieniane regularnie i często, cewki OK (auto ma moc). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 nie masz wyjechać całego gazu z butli, tylko masz zakręcić butlę lub zdjąć zasilanie z EZ aby gaz z butli już nei szedł do reduktora i masz wypalić gaz pomiędzy reduktorem a wtryskami do czasu aż się przełączy na PB i wtedy sprawdzić jak działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Nie mam pojęcia jak zakręcić butlę :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 przy WZW jest pokrętło a jak nei to zdejmij przewody z EZ w komorze silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fryc Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Nie mam pojęcia jak zakręcić butlę :-D A jakby się paliło pod maską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) A jakby się paliło pod maską obym nigdy tego nie musiał doświadczać... DINO - może coś bliżej, jakaś fotka itp. dla laika, bo nie mam pojęcia, co konkretnie zakręcić :-( (bak firmy stako w m. koła zapasowego) Edytowane 30 Listopada 2015 przez sebastiw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 WZW EZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Dziękuję serdecznie! zakręcam do oporu? później odkręcam też ile się da? czy są jakieś ograniczniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 też na maxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 DINO: miałeś rację, po odcięciu lpg auto jeździ OK, nie dławi się po dodaniu gazu na benzynie. Na jaką usterkę stawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi