rafik73_note Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Jak w temacie. Przy pokonywaniu np: śpiących policjantów słychać skrzypienie zawieszenia przedniego. Da się to poprawić czy wymiana amorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamus-j70 Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Prawdopodobnie skrzypią gumy drążka stabilizatora,nie amortyzatory. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Popieram....po kupnie swojego Notka też coś takiego słyszałem ale rzadko. Tylko po przejechaniu "leżącego policjanta" Pojechałem na kontrolę i faktycznie okazało się że gumy stabilizatora. Wymienili na niebieskie i od tej pory jest OK. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Wystarczy skorzystać z "szukajki" . A amorki zostaw w spokoju. Tak jak koledzy wyżej napisali. Wymiane taniutkich gum stabilizatora poprzecznego.Przy okazji sprawdź drążki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 M@res. Niebieskie to jakie? Ja próbowałem i poliuretanów z Olkusza i gum klasycznych i zawsze już mi skrzypi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Nie wiem wiem że są niebieskie z jakąś siateczką, tyle widziałem...... a wymieniałem w GB. Nic nie skrzypi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 M@res. Niebieskie to jakie? Ja próbowałem i poliuretanów z Olkusza i gum klasycznych i zawsze już mi skrzypi Jeśli Ci skrzypią nadal ,to bym się przyjrzał samemu stabilizatorowi .Może już wytarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Może. Boję się tam zaglądać ponieważ po pierwsze primo nowy drążek drogi, używany niepewny a po drugie primo dojście tam wymaga rozłożenia całego zawieszenia.. chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskr5 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Ciekawe co ma wytarcie drążka do skrzypienia? Nic. Z resztą to za młody samochód na takie jaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Ma i to bardzo dużo....w miejscu gum robi się wytarty rowek, a piszczy właśnie na krawędziach. Można też taki drążek napawać jak ma wytarcie. Tak robiłem w Mercedesie W201. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Kto się czyms takim zajmuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Ja wymontowałem stabilizator i do spawacza..dokładnie pospawał wytarcie. Potem zebrał nadmiar na pasie ściernym, konserwacja i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik73_note Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Dziękuję panowie za ogrom porad. Mechanik potwierdził przypuszczenia.tylko ja nie przypuszczałem, że mój Note ma funkcję autonaprawy Otóż,z pewną dozą ostrożności ale i zdecydowania pokonałem kilku "śpiących policjantów" i po którymś razie...... ucichło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Temat potwierdzony przez wielu kolegów. Nie warto się spieszyć z wymianą McPherson`ów, bo często samoistnie się uciszają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Gumy stabilizatorów cichną pod wpływem wyższej zewnętrzej temperatury.. ba! nawet wilgotnośc powietrza ma na to wpływ Serio. Przetestowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik73_note Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Potwierdzam....niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi