Beny Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 (edytowane) Mam dylemat czy zakładać lpg do t31 2.5 benzyna? Ile kosztuje regulacja zaworów? Co z katalizatorami? Jest dużo o silniku 2.0 benzyna, ale 2.5 t31 jak na lekarstwo. Ma ktoś 2.5 t31 z gazem ? Edytowane 3 Grudnia 2015 przez Grzmot Połączyłem oba tematy. Na przyszłość prosze nie dublować :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Pytaj kolegi michoos On ma zamontowany gaz w tym silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 (edytowane) i wygląda na to, że gaz odurza Mu kluczyki Ten silnik jest słabo zaopatrzony w części zamienne w porównaniu do 2.0. Nie ryzykowałbym bo remoncik głowicy może być nieprzyjemny Edytowane 3 Grudnia 2015 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 oszczędności wynikające z jeżdżenia na LPG pozwalają na taki remont i zostaje jeszcze na wiele innych spraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 (edytowane) Tak, ja jeżdżę teraz mało i nie zapytałem o przebieg realny Edytowane 3 Grudnia 2015 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 aktualnie robię swoje głowice, przejechałem przez 4 lata na gazie ponad 130kkm wcześniej miał gaz przez dwa lata ale to co było i jak działało to MDT i myślę, ze koszt nei przekroczy około 51000zł które zaoszczędziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beny Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Ja przez 8 lat zrobiłem 100 tys sceniciem i wszystko smiga nadal, jedynie co bylo robione to listwa z wtryskami do gazu ,a instalacja bylła założona najtańsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 I pewnie oszczędności zarobiły na to i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Ja przez 8 lat zrobiłem 100 tys sceniciem i wszystko smiga nadal, jedynie co bylo robione to listwa z wtryskami do gazu ,a instalacja bylła założona najtańsza. A ja bez gazu zrobiłem łącznie milion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 To jak byś miał gaz to zobacz ile kaski byś miał na dropsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 no, albo mój mechanik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbkiper Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Kupując benzynę robiłeś to świadomie? Jeśli tak to zrobiłeś to z myślą o zagazowaniu albo jeździe na etylinie. Nad czym tu się zastanawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senator412 Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Mam dylemat czy zakładać lpg do t31 2.5 benzyna? Ile kosztuje regulacja zaworów? Co z katalizatorami? Jest dużo o silniku 2.0 benzyna, ale 2.5 t31 jak na lekarstwo. Ma ktoś 2.5 t31 z gazem ? ja mam gaz w x trailu 2,5 benzyna automat spisuje sie super extra zrobiłem juz 15tys km, pali srednio trasa 11,5-12 miasto 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beny Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Zrobilem juz 3 tyś km jak narazie rewelka max 13 litrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
massay Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Jeździłem swego czasu firmowym seatem w gazie i nie odczuwałem większej różnicy niż jeżdżąc na samej benzynie. Jak dobrze zamontowany i skalibrowany, a instalacja dobrej jakości, to raczej nie powinno być problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi