Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Czy ten samochód jest taki "mułowaty"?

Forest88

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , jestem nowym forumowiczem. Posiadam od roku primere p12 2.0 benzyna ,przesiadlem sie ze starej astry.

Mam kilka pytań.

Przy jakich obrotach zmieniacie biegi ? Ja powyŻej trzech tysiêcy ,bo inaczej samochód nie idzie. Przy 110 wrzucam 6 co wydaje mi sie dziwne. Poza tym samochód delikatnie mi faluje na jałowym biegu +/- 30obr. Temperature na zegarach pokazuje mi ponizej środka - gdzieś na 1/3 skali czy to normalne?. Samochód ma przejechane 153000 tys. , a wydaje mi sie zamulony...

No i te obroty - na jakich sie jeżdzi? Bo oplem to tak 2500/2700 , a tu notorycznie.musze ponad 3000.

Prosze o pomoc.

Witamy nowego kolegę.

Jak Ty zmierzyłeś tę różnicę +/-30obr? Za obroty odpowiada zawór krokowy, może warto przeczyścić?

Mułowaty? - na pewno masa P12 jest większa niż Astry.

może warto zajrzeć do świec, podłączyć scaner i zobaczyć korekty silnika, sprawdzić pracę lambady i przepływomierza 

Kolego - świece wymieniłem na NGK (jakieś lepSZe platynowe) , a co do obrotów -to widzę po wskazówce obrotomierza takie delikatne ruchy !

No i nie wiem jak powinien stać ten wskaznik temperatury ?

Dodam jeszcze, że te falowanie jest bardziej odczuwalne na wyłączonym klimatronicu

A możecie coś napisać na temat jazdy i zmiany biegów? Chodzi mi głównie o wysokość obrotów

podłączyć scaner i zobaczyć korekty silnika tzn . podłączyć pod kompa?

Forumowicze napiszecie coś odnośnie ogólnej zady tym samochodem - obroty przy jakich jeździcie?

Dodam że mam silniki 2,0 benzyna QR20de z 6 biegową skrzynią. Proszę o odpowiedź.

Każda opinia mi się przyda. 

stroiłem taką po założeniu gazu i nie jest wcale aż tak mułowata nawet jedzie 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...