Gość Jerzy806 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Niedawno pojawiły się duże wibracje przy obrotach silnika 1200-1800,samochód ma 6000 km,co może być przyczyną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo1979 Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Miałem to samo. Jak dodawałem gazu trzęsło. Okazało się że padł przegub wewnętrzny prawy-rozpadł się krzyżak. Wymieniłem na firmy SKF - oryginał tylko jako cała oś za jedyne 4800 zł. Po 5 tyś. przebiegu problem powraca. Prawdopodobnie będę musiał wymienić kompletne całe osie. Auto ma 65tys. przebiegu i taka usterka szczęście ze mam benzynę bo jedyną częścią francuską jest układ przeniesienia napędu i już się zepsuła. Co dopiero silnik w diesla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Miałem to samo. Jak dodawałem gazu trzęsło. Okazało się że padł przegub wewnętrzny prawy-rozpadł się krzyżak. Wymieniłem na firmy SKF - oryginał tylko jako cała oś za jedyne 4800 zł. Po 5 tyś. przebiegu problem powraca. Prawdopodobnie będę musiał wymienić kompletne całe osie. Auto ma 65tys. przebiegu i taka usterka szczęście ze mam benzynę bo jedyną częścią francuską jest układ przeniesienia napędu i już się zepsuła. Co dopiero silnik w diesla. Porównanie trochę nie na miejscu. Kolega Jerzy806 miał dopiero przejechane 6000 km a nie 65000 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camello Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Teraz to już może mieć 65 tysi najechane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Teraz to już może mieć 65 tysi najechane Jeśli jeździ na okrągło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.