mikosz85 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Witam prosilbym o pomoc w wyborze slinika do qq w wersji ntec, przewidywane przebiegi 30tys roczni z czego 70%trasa, do wyboru 1.2 lub 1.6 benzyna, cenowo 85k, 89k za 1.6, doplacic te 4 tys do 1.6??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Jeśli jesteś w stanie dopłacić to dopłacić. Pod warunkiem, że nie kosztem zmniejszenia wersji wyposażeniowej. Ale piszesz, że obie wersje, to N-Tec + stosunkowo duże przebiegi roczne więc dopłacaj. A potem wracaj do nas i będziemy razem zrzędzić na Nissana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Ja też bym dopłacił, mocy nigdy za dużo i łatwiej przy wyprzedzaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Jużw Tamtym dziale napisałem,że 1.6 się odwdzięczy na trasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikosz85 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Cena 89k za ntec plus lakier biala perla, szklany dach i gwarancja 5lat 150tys km, obdzwonilem pol polski wszedzie mowia ze cena bardzo dobra, macie jakies porownania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Moim zdaniem bardzo dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Wygląda na to, że od zeszłego roku trochę zeszli z ceny. No cóż, wiedzą, że nie mają zbyt wiele do zaoferowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Brać i cieszyć się momentem 1.6 , póki jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Dobrze powiedziane Manixio. Cieszmy się chwilą, póki jest. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 moment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie, mówiąc, że obdzwoniłeś pół Polski. Nie wydaje mi się żeby można było kupić taniej. Kiedy ja szukałem rok temu, to 1.6 dopiero wchodził i nie było szansy go dostać w takiej konfiguracji poniżej 90. Cena 85 za 1.2 do osiągnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikosz85 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 A jak to z tym miejscem nad głowa, mam 194 ale siedziałem tylko w wersji ze szklanym dachem i miejsca jest ok ale podobno bez dachu szklanego jest 5 cm różnicy, ?? Aż tak ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Mówią, że miejsca nad głową jest minimalnie więcej w wersji bez panoramicznego dachu. Ale skoro masz go dość, to po co pytasz? Dodam, że rok temu wyrwałem wersję N-Tec z silnikiem 1.2 DIG-T za 83 tys.zł. Silnik 1.6 DIG-T wtedy dopiero wchodził i nawet gdybym czekał, to i tak cena była grubo powyżej 90 tysięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Skoro siedziałeś w wersji z dachem i było OK, to jaki problem?Ja dach kupiłem głównie ze względu na dzieciarnię i ich ubaw. Największy plus wg mnie jest taki, że masz wrażenie dużo większej przestrzeni. Największy minus jest taki, że latem niemiłosiernie grzeje (ale zawsze można zasunąć - trochę pomaga). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikosz85 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Mówią, że miejsca nad głową jest minimalnie więcej w wersji bez panoramicznego dachu. Ale skoro masz go dość, to po co pytasz? Dodam, że rok temu wyrwałem wersję N-Tec z silnikiem 1.2 DIG-T za 83 tys.zł. Silnik 1.6 DIG-T wtedy dopiero wchodził i nawet gdybym czekał, to i tak cena była grubo powyżej 90 tysięcy. Colins ale tez była to wersja z metalikiem dachem i przedłużona gwarancja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Wszystko tak jak piszesz poza gwarancją. Wtedy 5-letnia nie była oferowana w cenie, a jedynie za dopłatą. W rezultacie mam gwarancję 3-letnią z możliwością przedłużenia do 5 lat, ale za dodatkową opłatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikosz85 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Ja to biorę na wynajem i różnica na racie jeśli chodzi o silniki to 45 zł tak wiec pewnie wezmę mocniejszy, a jeśli chodzi o dach to w poniedziałek będę w salonie muszę sprawdzić to miejsce nad głowa. Dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 (edytowane) Ja na początku października wytargowałem N-Tec z panoramą + kolor za 83 tys. + dywaniki welurowe + za 3 tys. komplet kół 17" alu na zimę. Do 1,6 chcieli dopłaty 8 tys., więc już odpuściłem. 4 tys. dopłaciłbym. Edytowane 11 Grudnia 2015 przez Marcin_1998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Właśnie ,skąd tak niska dopłata za silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kylonek Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 (edytowane) Jak oddaje auto do ASO to podczas naprawy zawsze dostaje do wyboru jako auto zastępcze 1.2 lub 1.6 . Dwa razy wybierałem 1.2 do porównania. Jedno Ci powiem. Nie zastanawiaj się. Bierz 1,6 a będziesz zadowolony. Edytowane 11 Grudnia 2015 przez Kylonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Az tak czesto trzeba tego Qashqaia oddawac do ASO na naprawy?!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 A gdzie było wspomniane,że trzeba często??? Po prostu,w Nissanie tak jest ,że jeżeli oddajesz auto do naprawy to wewnętrzna dyrektywa nissana nakazuje każdemu klientowi wydać samochód zastępczy.I nie ma tutaj mowy o częstym oddawaniu do naprawy Mówimy oczywiście o naprawach wymagających pozostawienia samochodu w warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Kylonek napisal, ze 'zawsze' dostaje do wyboru 2 modele samochodu. Po tym slowie 'zawsze' mozna wywnioskowac, ze jest dosyc czestym gosciem w salonie i stad moje wczesniejsze pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Nie zawsze "zawsze" znaczy "często" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 co do ceny - u mnie podobnie. Kupiłem w marcu n-tec 1.2 i stargowałem do niecałych 84 + dywaniki + guma do bagażnika, ale zimówki już nie utargowałem. Do 1.6 chcieli około 9 - 10 tysiów więcej - to już była za duża różnica więc mam 1.2 ... i w sumie sobie chwalę, od strony mechanicznej odpukać nie jest źle, mocy więcej niż u konkurencji z wolnossącymi 1.6 więc w tej cenie wybrałem moim zdaniem najlepiej. Gdyby ktoś mi zaproponował 1.6 za 88 tysiów to pewnie bym popłakał ale dałbym ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi