chudy__ Opublikowano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 witam, mam pytanie odnosnie odciagow do galezi. NIe mam na przodzie ani na dachu(relingi dopiero za drzwiami, wersja krotka) mejsca zeby je zainstalowac, czy jest takaj opcja montazu bez wiekszych szkod? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAKE4X4 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 daj sobie spokój z odciągami, niewiele to pomaga, a jak będziesz z tym jeździł po ulicach, to jeszcze Ci dowód zabiorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy__ Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 nie chce jezdzic po ulicach, jak bym zakladal na szeklach zeby zdjac przed wyjazdem na ulice. Czesto przerpawiam sie bocznymi drogami zarosnietymi z galeziami co mi wchodza na szybe i zaczyna mnie to irytowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 też kiedyś o tym myślałem ale właśnie niema jak tego zrobić bez wiercenia dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy__ Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 w blotniku jeszcze moge nawiercic te dziurki (pol biedy) ale dachu nie chce dziurawic, myslalem o jakis mocnych klejach ale raczej watpliwe zeby wytrzymaly naciagnieta linke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Bagażnik dachowy i bullbar rozwiązałyby sprawę Samej przydatności odciągów też bym tak łatwo nie kwestionował, akurat tego kumpla ochroniły przed wymianą szyby kiedy nie są niezbędne to je ściąga, montaż ok. 5 minut ...a Daniel podeptał mi dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy__ Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 (edytowane) no ale nie bede specjalnie budowal/kupowala bagaznika zeby linki podczepic mam tylko krotkie relingi i na nich jedna belke poprzeczna z oswietleniem (moze cos sie uda wymodzic musze pomyslec jak by to mozna poskladac) Edytowane 12 Grudnia 2015 przez chudy__ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Skoro potrzebne Ci odciągi to pewnie i osłona reflektorów by się przydała, a bullbar do tego m.in. służy gdybyś na dachu podniósł trochę tę poprzeczkę (lightbar) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy__ Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 oslony beda ale to inny motyw i jest juz w planie tylko czasu brak oswietlenia juz wyzej nie podnosze bo i tak juz jest troszke wyzej niz chcialem wiec to odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 To musiałbyś do przodu przedłużyć Zaraz, zaraz ... Hugh montował odciągi na nito-nakrętki Jak się zjawi to go podpytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 tyle ze ja też mam do czego przyczepić na dachu .... http://hcd-customdevices.pl/jalbum/Pickup/bush%20wire/index.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy__ Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 no wlasnie rozchodzi sie o ten dach blotniki moge podziurawic ale dach nie, ale u ciebie widac ze jakos we wnekach drzwi dawales nitonakretki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 ale do samych odciągów ci to nic nie da trzeba być twardym a nie miętkim wiercenie w karoserii wcale tak nie boli ... no chyba że się pomylisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAINE Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Odciągi odciągami, podczas ostatnich wojaży robiliśmy ponad 100km szutrami i innymi takimi, Trach.. gałąź cofała się, straciłem tylną szybę, poleciała w drobny mak. Jechaliśmy bardzo, bardzo wolno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy__ Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 na tylna szybe jest dosc prosty paten zamontowania drobnej kratownicy,stalowych cienkich pretow itp materialow, gdzies mi sie to miglo w internetach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Hehe, wy to jeszcze nie macie problemu podczas sierpniowego zlotu jeździłem z otwartą szybą z tyłu ... i cofnąłem się wprost na drzewo, zawiasy plastikowe poooszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAINE Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Ja dostałem strzała od gałązki średnicy 1cm, miejsce to czarne obrzeże szyby. Siatka na , nieee... ale jeżeli ktoś ma zajawkę.... to proszę bardzo dobry przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Link nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clinic112 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 (edytowane) Nie wiem jak jest w r20 ale w wd21 masz metalową listwe ma słupku przy szybie, zachodzą na nią zamknięte drzwi a listwa osłania uszczelkę szyby przedniej. Tam jest tez dedykowane mocowanie snorkela (przynajmniej safari). Kiedyś myślałem żeby tam na samej górze dorobić oczka do odciągów. Wtedy masz bez ingerencji w nadwozie. Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka Edytowane 5 Stycznia 2016 przez clinic112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 No niestety, akurat u mnie te wkręty nie bardzo chciały snorkela utrzymać w pionie faktem jest że nie jest dedykowany do T1 i na parę cm od słupka odstaje ... to też może mieć znaczenie No chyba, że tylko u mnie te wkręty wyglądają tak słabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clinic112 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Tak ale poza tymi oryginalnymi można dać kolejne, dodatkowe do mocowania uszu do odciągów. Wtedy powinno się trzymać. Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 tam siedzą plastikowe kołeczki, chyba marne do trzymanie czegoś konkretnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clinic112 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 U mnie sa nierdzewne śrubki. Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 U mnie sa nierdzewne śrubki. Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka tak .... wkręcone w plastikowe kwadratowe kołeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi