cypis84 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 (edytowane) Witam serdecznie jestem tu nowy mam od 2 tyg. Primere P12 2002r 2.0 benzyna kombi. Od paru dni zmagam się z problemem check engine..dzięki waszym podpowiedzią odało mi się skasować i odczytać błąd ale nie wiem czy dobrze go interpretuje gdyż nie wiem czy to błąd z B,C czy P? Idzie to tak 10 wolnych mignięć, 4 szybkie, 2 szybkie, 10 szybkich. Wcześniejszy pseudomechanik sprawdził błąd wykasował i powiedział, że jest ok można dalej jeżdzić tylko, że nastepnego dnia kontrolka znów się włączyła..chcę wstawić do auta gaz na dniach i chcę być pewny czy wszystko jest ok. Jeśli to odczyt B0420 kontrolka przepływu powietrzą 5 A/c usterka? Lub jeśli to P0420 stystem katalizatora wydajność poniżej prgou? co to oznacza? Proszę o pomoc gdyż na innych postach na ten temat nie znalazłem odpowiedzi.. Edytowane 13 Grudnia 2015 przez cypis84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 P0420 błąd kata, auto w gazie?? podłącz pod kompa i sprawdź LD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypis84 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 nie jeszcze nie jest w gazie właśnie chce wstawić wkrótce, czy to ma jakiś wpływ na gaz? co to jest LD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 to możesz mieć problem z mieszanką, olej bierze?? LD Live Date bieżące parametry pracy silnika odczytana z kompa w szczególności korekty długie i krótkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypis84 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 (edytowane) oleju nie bierze chyba, miałem wymieniany 2 tyg.temu żadna kontrolka od poziomu oleju się nie zapala, ale sprawdzę jeszcze na bagnecie jak to wygląda. Jak szczytam z kompa te LD do czego będzie mi przydatna ta wiedza? jak ją interpretować? czy możesz przybliżyć czy katalizator może być do wymiany, czy sąda może.. co to znaczy problem z mieszanką? leje paliwo z dobrych stacji lotos bp Edytowane 13 Grudnia 2015 przez cypis84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 będziesz to sam robił?? masz scaner?? bo jak nie i nie do końca ogarniasz to skontaktuj sie z @ulissesem jest z 3miasta to pewnie Ci pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypis84 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 będziesz to sam robił?? masz scaner?? bo jak nie i nie do końca ogarniasz to skontaktuj sie z @ulissesem jest z 3miasta to pewnie Ci pomoże ok dzięki za namiary napisałem do niego mam nadzieję, że mi pomoże. Sprawdzałem poziom oleju jest na bagnecie trochę poniżej poziomu, ale nie wiem jak było wcześniej niestety, przeraziło mnie tylko,że olej był trochę czarny , czy to możliwe, że po przejechaniu 600km od wymiany tak z czarniał? Mam niestety podejrzenia, że może wcale był nie wymieniony.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 poniżej poziomu??? czyli wygląda na to, że ubył przynajmniej 1L oleju to moze tez być przyczyna zasranego kata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypis84 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 poniżej poziomu??? czyli wygląda na to, że ubył przynajmniej 1L oleju to moze tez być przyczyna zasranego kata na bagnecie było może 2-3 cm śladu po oleju. Jaki powinien być poziom na bagnecie? Dolać w takim razie oleju? Czy możliwe, że przez 600km by tyle spalił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 na bagnecie masz miarkę pomiędzy jej skrajnymi punktami jest 1L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypis84 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 na bagnecie masz miarkę pomiędzy jej skrajnymi punktami jest 1L sprawdzałem jeszcze raz ten poziom oleju jest poniżej minimum...więc jak uzupełnię olej problem z katalizatorem/kontrolką check będzie rozwiązany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 więc jak uzupełnię olej problem z katalizatorem/kontrolką check będzie rozwiązany? nie ale to znaczy, że przez 600km wcięło ponad 1L oleju czyli masz silnik raczej do roboty a następstwem spalania oleju moze być problem z katem bo nei jest on przystosowany do takiej mieszanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypis84 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 nie ale to znaczy, że przez 600km wcięło ponad 1L oleju czyli masz silnik raczej do roboty a następstwem spalania oleju moze być problem z katem bo nei jest on przystosowany do takiej mieszanki mam nadzieje, że nie będzie tak źle..wymienię olej bo mam wrażenie, że chyba jednak handlarz mi go nie wymienił i muszę zaobserwować czy nadal będzie tak spalał ten olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 ..wymienię olej bo mam wrażenie, że chyba jednak handlarz mi go nie wymienił a powiedział, ze wymieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acheron Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Witam mam podobny błąd wyświetla mi się ''Awaria systemu wtrysku-Check engine''podpoiłem do kompa i otrzymałem taki komunikat ,po wykasowaniu po jakimś czasie temat powrócił -kolejne podpięcie i ta sama informacja . I tu moje pytanie co koledzy polecą by rozwiązać ten problem,czekam na podpowiedzi pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 ale o co caman?? masz błąd kata, albo jakaś sonda leży albo auto w gazie i nie wyregulowane albo kat się skończył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acheron Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 (edytowane) Admin - auto w benzynie,nie gazowane ,sondy i połączenia sprawdzone ,zostaje katalizator(brnąć aż tak daleko ?) i jeszcze jedna rzecz którą wyczytałem na forum dodatkowa tulejka do 2 sądy, ale czy to pomoże ,może jeszcze jakieś propozycje, może ktoś miał identyczny problem. Edytowane 17 Grudnia 2015 przez Acheron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 jakie sa LD silnika.?? tulejka może być rozwiązaniem problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acheron Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Nie rozumie pytania ''jakie sa LD silnika.?? ''można jaśniej. Nie rozumie pytania ''jakie sa LD silnika.?? ''można jaśniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 nie chce CI się poszukać, chodzi o parametry pracy on line Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acheron Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Ok dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi