Felek Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Witam Dzisiaj zmieniałem olej w silniku. Zdjąłem także dolną miskę olejową. Na samym dnie było TO. Na oko podkładka 10 - 12 mm średnicy + coś jeszcze - jakby kołnierz. Co to może być? Może Koledzy pomogą w rozszyfrowaniu. pozdrawiam F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Wygląda mi to na zamek zaworu https://www.google.pl/search?q=budowa+zaworu+silnikowego&espv=2&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwic2_S63eLJAhWhqXIKHYVyDxUQ_AUIBigB&dpr=1#tbm=isch&q=zamek+zaworu+silnikowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draby Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Powiem Tobie tylko jedno. Dowiesz się na pewno co to jest jak rozbierzesz silnik. I tak będziesz musiał to zrobić i tę usterkę wyeliminować by nie narobić więcej szkód w silniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 A ja bym się wstrzymał z manewrami ... może to tylko magnes z miski olejowej? Gdyby rozsypało się coś w głowicy to odgłosy byłoby już słychać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAKE4X4 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 ale w innym temacie kolega felek, żalił się na głośną pracę silnika, resztę już napisałem w tamtym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 No, zawór by klepał o tłok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 No, zawór by klepał o tłok Raczej na pewno, z resztą zaraz by go wygięło i bum... Może to pozostałość po niedbale zrobionej naprawie? Zamek składa się z dwóch elementów, na fotce jest jeden i fragment podkładki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felek Opublikowano 18 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Witam To na 100% nie jest zamek zaworu. Bo : nie jest stożkowy, za duża średnica, to jest z całości czegoś okrągłego, zamkniętego, a zamek jest z 2 połówek, stosunkowo cienkie chociaż stalowe /twarde i kruche - znam się na takich właściwościach bo pracuję w metalu/ Mnie to wygląda na podkładkę z kołnierzem - o - może prowadnica głowicy. Wszystkie zamki są na zaworach - sprawdziłem. Taka archeologia olejowa - ale nie jest to kawałek Złotego Pociągu - to pewne. Pozdrawiam wszystkich F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotowski Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Hmm, może podkładka sprężyny zaworowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.