immortal0711 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Witam, Jestem Nowy na forum wiec proszę o wyrozumiałość. Posiadam Nissana almere N15 2.0D 98r. Od dłuższego czasu walcze z problemem odpalania auta a mianowicie: Gdy silnik jest całkowicie zimny lub gorący (zaraz po zgaszeniu) auto pali rys, natomiast gdy postoi tak z 15min to już nie ma opcji go odalić. Przekręcam kluczyk na zapłon kontrolki gasną, słychąc standardowe tyknięcie i cisza....rozrusznik nie kręci. Wtedy musze odczekać pare h aż silnik będzie kompletnie zimny i problem znika. Byłem u doktora i oddał do regenracji rozrusznik (600zł) lecz problem nie znikną. Wyczytałem w google, że należy dokręcić śruby stacyjki od strony przewodów- to także nie działa. Oddałem auto do doktora na reklamacje i wymienił przewody (nie pamietam dokładnie jakie ale chyba te od stacyjki wraz z całą kostką iso). Niestety problem jest dalej. Gdy podepnę rozrusznik na krótko to odpala bez problemów. Spotkał sie ktoś może z takim problemem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Pytanie moje może wydać się nie na miejscu, skoro auto u "lekarzy" już było, ale objawy ewidentne jakby słaby akumulator był, tym bardziej że rozrusznik, stacyjka i przewody wykluczone, ktoś go sprawdzał....? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camello Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Sprawdź jeszcze raz ten rozrusznik. Stuknij w niego jak nie będzie chciał kręcić jak po stuknieciu zakręci to coś słabo go zregenowali, lecz jak kręci na krótko... Możesz też sprawdzić przekaźnik rozrusznika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Tyk,tyk,tyk automat rozrusznika dziękuję za uwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
immortal0711 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Akumulator jest dobry, a co do automatu to wydaje mi się jakby wnim był problem to by nie odpalał na krótko. Poszperam jeszcze w stacyjce choć nie daje mi spokoju to, że odpalanie auta jest zależne od temperatury silnika;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Miałem tak samo w N16 nie bawiłem się w regenerowanie w tedy, za 250 zł kupiłem z Alledrogo nowy taki sam rozrusznik Valeo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
immortal0711 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Jeszcze jedna prośba, jak można sprawdzić przekaźnik od rozrusznika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.