stirlic Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 (edytowane) Witam Chcę kupić Navare za miesiąc lub dwa. Znalazłem taki oto egzemplarz. http://otomoto.pl/oferta/nissan-navara-ID6yfeqn.html. Czy ktoś może z forumowiczów widział już na własne oczy to cudo?? Pytanie mam - jak się w tych 3 litrowych silnikach spisuje skrzynia automatyczna? I wogóle na co powinienem zwrócić uwagę podczas zakupu takiej jednostki ?? A no i jeszcze ile faktycznie pali taka navara przy normalnej jeździe do około 140 km/h i ile w mieście przy spokojnej nodze - w necie jest pełno opinii spalania ale chciałbym podpytać użytkowników tego forum Z góry dzięki za pomoc i podpowiedzi, Edytowane 20 Grudnia 2015 przez stirlic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unocynik Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Witaj. Mało trochę zdjęć tego autka. U mnie na pewno fotel pasażera jest elektryczny. To był standard, wiec nie wiem dlaczego ta wersja ma zwykły fotel. Może na rynek francuski była taka specyfikacja. Dodatkowo nie wiem dlaczego na pace dolne szyny są przykryte. może to też taka specyfikacja. W swoim autku mam teraz 108 kkm.Rocznik 2011. 4 kkm - wymiana czujnika G 16 kkm - wymiana intercoolera 88 kkm - padł EGR Trochę trzeszczy w środku. Szczególnie pas kierowcy.Masakra.Nie wiem jak sobie z tym poradzić. A do ASO na pewno już nie pojadę (przeczytaj mój wcześniejszy post). Spalanie. Trasa - 8 jak bym jeździł tak jak TIRy. Trasa - 11 ( trochę szybciej jeżdżę niż 120 km/h) Miasto (spore z korkami) 12-12,5 dm3/100km. Autostradka stała prędkość 160-180 - 16 dm3/100km Jazda z przyczepką 2600 DMC (2000mm-4000mm) oplandeczona - 12,5 dm3/100km Skrzynia biegów odpukać sprawuje się dobrze. Zastanawiam się jak w niej olej wymienić. Choć w książce serwisowej oczywiście stoi że jest bezobsługowa. Warsztatów specjalistycznych jak narazie mam dość. Skrzynia na pewno jest troszkę wolna. Kiedyś mnie to wkurzało. Jednak jak już zaskoczy to taki jeżdżący kiosk ruchu naprawdę "sprawnie" się porusza - czytaj zapierdziela. Cały czas na pace mam obciążenie (płyty stalowe) około 200 kg. W razie pytań pisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stirlic Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 (edytowane) Hej Dzięki za odpowiedź Z Twoich danych nie wynika ze auto jest jakiś wielce awaryjne, jak niektórzy piszą. Bardziej bałem się o skrzynie. Kiedyś w a6 miałem automat - jeździło się bajecznie AL skrzynia zaczęła szarpać itd. Wymieniłem olej nic nie pomogło. Okazało się ze pompa oleju pada. Ale jeśli tu o Ciebie jest okej to cieszy mnie to. Co do spalania to też to fajnie wygląda. Co do xsenonów - niektórzy piszą że mają xsenony ale jak widzę na zdjęciu to jak się palą to przecież zwykłe lampy. Czy to że ma zderzak ze spryskiwaczami tzn że ma przygotowaną instalację pod xenony?? Masz może jakąś zabudowę na pace. Jak się ją montuje, cz faktycznie po jakimś czasie przeciekają i trzeszczą?? Jak z napędami ?? Spisują się w porządku wystarczy olej wymieniać i będzie okej , czy są jakieś przypadłości? Czy w tych wersjach 3 litrowych audio to BOSSE?? Jak coś Ci się jeszcze przypomni daj znać chętnie poczytam. Jest zestaw glośnowmówiacy z blotufem ?? Pozdr i wesołych dla Ciebie. Edytowane 21 Grudnia 2015 przez stirlic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek22 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Czym częściej będziesz wymieniał olej w skrzyni tym dłużej skrzynia pożyje. Wydaje mi się ze optymalny czas to 60-80 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stirlic Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Czyli już na początku na dzień dobry wymiana oleju Czy w tym silniku jest rozrząd na łańcuchu - trzeba coś przy nim robić czy raczej bezobsługowy jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Poczytaj sobie o rozrządzie w tym dziale i w dziale Pathfinder'a. Nie jest on bezobsługowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek22 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Poczytaj sobie o rozrządzie w tym dziale i w dziale Pathfinder'a. Nie jest on bezobsługowy. W trzy litrówkach też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 A dlaczego nie?? Czasy bezobsługowego rozrządu dawno się skończyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stirlic Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 daj linka jak możesz co z tym rozrządem nie tak ewentualnie napisz jak możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Napisałem już. Poszukaj wątków tutaj i w dziale Pathfindera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi