bhtom Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Witam, Czy model J10 ma oświetlenie dywaników (nóg) kierowcy i pasażera? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 (edytowane) tak Oświetlenia podłogi 2x3W W3W Edytowane 21 Grudnia 2015 przez m@rcin sz-n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqtico Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Ma oświetlenie ale nie wszystkie i żarówki W5W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 w sumie ja mam ledy typuhttp://allegro.pl/samsung-modul-3-led-5630-ip65-84-lm-soczewka-i5687349282.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hayabusa Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 w sumie ja mam ledy typu http://allegro.pl/samsung-modul-3-led-5630-ip65-84-lm-soczewka-i5687349282.html Jak podpiąłeś zasilanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 wlutowałem się w kable Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Witam, Możesz napisać w które? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Przy zamienianiu diodek z zwykłych żarówek trzeba pamiętać o polaryzacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 w oryginalne kable które prowadzą do żarówek (u mnie juz było podświetlenie tylko że żarówki)a polaryzacja to normalne,jak się zamieni to nie zaswiecą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Ja zamierzam wpiąć się w podsufitce w lampkę oświetlenia wnętrza tak aby załączenie pstryczkiem oświetlenia wnętrza załączało też oświetlenie wnęki na nogi. Dodatkowy plus to załączanie się i wyłączanie podświetlenia przy otwieraniu drzwi. Lampki led już zamówiłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Ja zamierzam wpiąć się w podsufitce w lampkę oświetlenia wnętrza tak aby załączenie pstryczkiem oświetlenia wnętrza załączało też oświetlenie wnęki na nogi. Dodatkowy plus to załączanie się i wyłączanie podświetlenia przy otwieraniu drzwi. Lampki led już zamówiłem. w oryginale lampki dolne załączają się tylko przy otwarciu drzwi i po wciśnięciu zamykania lub otwierania QQ czy to z pilota czy guzikiem przy klamkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 a polaryzacja to normalne,jak się zamieni to nie zaswiecą Taaaa... i przy okazji wywali bezpiecznik Już to przerabiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Taaaa... i przy okazji wywali bezpiecznik Już to przerabiałem jak to nie powinno , od się nie zapalą ledy i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Ja dziś własnie jestem po instalacji. Zajeło mi to 3h i jestem bardzo zadowolony nie tylko z efektu ale z całej instalacji jaką musiałem sobie zrobić. Ledy odpalają gdy otworze drzwi lub wymuszę zapalenie swiatła u góry - gasną tak jak górne, Poniżej zdjecie tak na szybko bo dziś już nie mam siły opisywać jak to skłądałęm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Brawo ,świetny efekt . Po otwarciu z pilota ,lampka podsufitki się zapala automatycznie ,bez otwierania drzwi , więc ledy też . Zgadza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Tak - dokłądnie jak piszesz. Wymuszenie przyciskiem środkowym w podswietleniu kabiny też zapala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Witam, Taaaa... i przy okazji wywali bezpiecznik Już to przerabiałem Nie ma takiej możliwości. Musiałeś zrobić zwarcie przy podłączaniu. Ja dziś własnie jestem po instalacji. Zajeło mi to 3h i jestem bardzo zadowolony nie tylko z efektu ale z całej instalacji jaką musiałem sobie zrobić. Ledy odpalają gdy otworze drzwi lub wymuszę zapalenie swiatła u góry - gasną tak jak górne, Poniżej zdjecie tak na szybko bo dziś już nie mam siły opisywać jak to skłądałęm. Rozumiem, że zasilanie ciągnąłeś bezpośrednio z lampki w podsufitce? Czy może jest możliwość gdzieś wcześniej wpiąć się w przewody od lampki? Do podświetlenia zastosowałeś taśmę LED, czy moduły? Ile orientacyjnie masz diod na stronę aby osiągnąć taki efekt i jakie masz diody (3528, 5050, 5060)? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Ale wściekła czerwień Nie było pomarańczy-bursztynu??? A w ogóle fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 (edytowane) Jacko jaka wsciekla . Piszesz jak byś nie był z zaglebia. Powinienes byc przyzwyczajony do takiego kolorku. Ale tak na powaznie to efekt na zdjeciu wyszedl troche bardziej wsciekly niż w realuCzerwień tylko dla tego że mamy w qq11 podświetlenie tunelu w takim kolorkuBhtom. Zastosowałem panel z allegro. Taśmy Led to takie trochę tandetne wykonanie jak dla mnie. Rodzaj to: smd jeden panel ma 6 diod a dzięki zalaniu go w tworzywie jest efekt soczewki i ładnie rozbija światło Edytowane 30 Grudnia 2015 przez Pieer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zaraz! Podświetlenie tunelu masz czerwień czy raczej coś jak pomarańcz-bursztyn??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Dla mnie i dla mojej żony to czerwień Ale sam wiesz ze lepiej tu na forum odcieni kolorów nie poruszać bo zaraz się zacznie. Zresztą nawet na zdjeciu widać że czerwień a nie jakiś tam bursztyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Kobiety wiedzą lepiej. Ale ja też widziałem czerwień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 (edytowane) Witam, Zastosowałem panel z allegro. Taśmy Led to takie trochę tandetne wykonanie jak dla mnie. Rodzaj to: smd jeden panel ma 6 diod a dzięki zalaniu go w tworzywie jest efekt soczewki i ładnie rozbija światło Fajne te moduły Nie rzuciły mi się wcześniej w oczy. Rozumiem, że zastosowałeś po jednym "na stronę" aby uzyskać taki efekt... Dopiero teraz zauważyłem, że również zrobiłeś podświetlenie tylnego rzędu (pod przednimi fotelami). Co z podłączeniem o które pytałem wcześniej (trzeba ciągnąć przewód bezpośrednio od lampki w podsufitce? Jak zamontowałeś moduły pod przednimi fotelami i którędy prowadziłeś przewody? Pozdrawiam. Edytowane 30 Grudnia 2015 przez bhtom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 jak to nie powinno , od się nie zapalą ledy i tyle Nie ma takiej możliwości. Musiałeś zrobić zwarcie przy podłączaniu. No widzisz, jest taka możliwość... Zmieniałem żarówki na ledy tylko nie pamiętam czy w podsufitce, czy w podświetleniu dywaników i jak to zwykle bywa, jak masz do wyboru dwie możliwości, to przeważnie wybierzesz tą drugą, czyli odwrotną do właściwej. Led nie zaświecił i wybił bezpiecznik. Od tej pory wszystkie ledowe w5w odpalam na zasilaczu labolatoryjnym (czy innym z 12v) i sprawdzam gdzie jest + i zaznaczam markerem. Później próbierka i sprawdzanie jaka jest polaryzacja w gnieździe. Kiedyś jak rozmawiałem ze znajomym to też miał taki przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 (edytowane) Jeśli chodzi o żarówki Led. W swoim aucie w środku wymieniłem wszystkie na ledy o barwie 6000k i pomyliłem się z biegunem nie raz. Nigdy mi nie wywalilo żadnego bezpiecznika !!!!! Musiałeś zrobić zwarcie na pinach. Nie ma innej mozliwosciA co do mojej instalacji.Masę ciaglem od lampy oświetleniowej wlutowywujac do niej przewód linkę 0.5mm. Dlaczego masa? Bo ona właśnie jest przerzucana na przełączniku. Dzieki czemu moge wymuszac z przelacznika rowniez odpalenie podswietlenia. Napiecie natomiast jest w lampce caly czas co mozna wykorzystać np do zasilenia lusterka aby nie ciagnac osobno zasilania jak Jacko lub jak ja w przyszlości mam zamiar zrobić do zasilenia kamerki zamontowanej pod lusterkiem na obudowie czujników:) problem narazie w tym ze nie znalazłem odpowiednio małej i zadowalającej kamerki:) Ale wracajac do tematu...... Kabel pociaglem najkrótsza droga do slupka i pozniej od strony kierowcy wszedlem pod deske. 12V wziolem stosujac bajpas na bezpieczniku. Zreszta ten bajpas mam tez do innego odbiornika co widac na zdjeciu: Tu uwaga: bajpas i bezpiecznik dodatkowy to micro a nie mini. Ja musiallem 2 razy kupowac bo nie wiedzialem ze takie nawt sa:) tak wyglada zalozony bajpas: co do podswietlenia tylnego rzędu: Panele wydawaly mi sie na malej mocy wiec chcialem zakladac po 2 na przod, ale po zrobieniu testu okazalo sie ze sa jasne jak cho... wiec zrezygnowalem z tej opcji i dalem po jednym. Na zdjeciach moze troche wydaje sie ze mocniej swieca niz w realu ale ja uwazam ze tak jest idealnie. 2 ktore mi zostalu podpiolem wiec pod tylne fotele, a raczej podkleilem bo maja tasme 3M. Pod siedeniami tak gdzies w 1/3 odleglosci sa takie paski laczace sprezyny i one sie do tego swietnie nadaly. Aby miec pewność mocowania użyłem dodatkowo 1 szt. opaski i scisnołem dodatkowo ten panel led. Same kable od deski do foteli ciaglem za palstikami tunelu środkowego ułatwiajac sobie zadanie rozbjerajac go czesciowo. Użyłem do tego czarnego przewodu izolowanego z 2 żyłami 2x0,5mm. Edytowane 31 Grudnia 2015 przez Pieer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi