szop1983 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Witam MAm wielką prośbę mam wsadzony silnik 3,3 razem ze skrzynią , ale nie mam reduktora pytanie polega na tym czy , moge podpasować reduktor od skrzyni 2,8 ?? bo nie chce wymieniać calego tylnego mostu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziarus Opublikowano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 nie podpasujesz , wsadzając reduktor z 3.3 nie musisz zmieniać mostu , trzeba przedłużyć wał lub dać dystanse i po sprawie a to że nie jest w osi nie przeszkadza . Znajomy ma tak w k160 bo wsadził mosty z y60 i jeździ już kupę lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop1983 Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Witam dlugo mnie tu nie bylo dzieki za podpowiedz ale juz spasowalem skrzynie 3.3 z reduktorem 2.8 tylko musialem zrobic plansze pomiedzy jest wszystko ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matis_uaz Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Witam dlugo mnie tu nie bylo dzieki za podpowiedz ale juz spasowalem skrzynie 3.3 z reduktorem 2.8 tylko musialem zrobic plansze pomiedzy jest wszystko ok Witaj ,pochwal się fotami z tej modyfikacji jeśli możesz i masz jakieś zdjęcia , robiłeś sam czy powierzyłeś to firmie . Ciekawy zabieg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop1983 Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 siema powiem wam że ludzie ktorzy robią przy tym chyba od urodzenia powiedzieli że nie da rady dopasować a jednak nie zbyt taki mądry polak potrafil to polaczyc :D da sie da :D:D płyta o grubości 6 mm osłona jakieś 1mm 1,5 mm i wszystko pasuje silikon na sruby bo tam bedzie tez olej sobie plywal do skrzyni mi weszlo 6,5 litra oleju :D:D a pomiedzy reduktorem i skrzynia mialem 9 cm , mi sie jakos udalo i auto jutro jedzie na wypad i w sumie na test :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matis_uaz Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Pięknie, gratuluje, stary dobra robota! . To właśnie przykład że niema rzeczy nie możliwych do zrealizowania, trzeba mieć trochę oleju w głowie i wyobrażnię . Życzę samych sukcesów i radości z użytkowania wozu, dzięki że podzieliłeś się fotami kolego konstruktorku ,doceniam to. Coś pięknego!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop1983 Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Dzieki jak dla mnie to nie ma wyglądać tylko działać :D:D byłem w ostatni weekend w górach w głębokim śniegu i radzi sobie wyśmienicie :D parch to parch ma jechać a nie stać na parkingu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matis_uaz Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Bardzo pozytywnie, tak trzymać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 6 CYLINDER POWER!!!!!!!!! Ja też się pochwale jedną modyfikacją ,kiedyś z kumplem "ożeniliśmy"skrzynie biegów (mod. KIA-5 biegowa) z lublina dostawczaka z reduktorem z UAZ-a ,połączyliśmy to za pomocą stalowej płyty gr. 12mm ,własnej produkcji ,dzięki temu nie trza było ich łączyć za pomocą np. wału kardana lub złącza gumowego,dzięki temu skrzynia z reduktorem była zespolona i ten zestaw nie był przez to makabrycznie długi (dł. porównywalna z org. ) ........ Może to nieodpowiednia rzeżba w tym temacie , i odpowiednia marka , czuje że zaraz ktoś mnie tu zlinczuje za to że nie pisze o przeróbkach patrola ,tylko o starych złomach , jeżeli ktoś ma zamiar pytać o fotki z tej produkcji , to niestety muszę was zmartwić ,nie posiadam takowych , nie zrobiłem foto relacji ......... Aha ,nie napisałem najważniejszego ,modyfikacja przeprowadzona w uazie z silnikiem andorii 4ct90 auto jutro jedzie na wypad i w sumie na test :D Heja!!!!! ,i jak tam chłopie!!! ,sprzęcicho się spisuje??? Gada czy nie gada ta przeróbka ? ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.