Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Skrzynia 3,3 reduktor 2,8 - jak to dopasować?

szop1983

Rekomendowane odpowiedzi

Witam    MAm wielką prośbę    mam wsadzony silnik 3,3  razem ze skrzynią  , ale nie mam reduktora   pytanie polega na tym czy ,   moge podpasować reduktor od skrzyni 2,8 ??   bo nie chce wymieniać calego tylnego mostu 

nie podpasujesz , wsadzając reduktor z 3.3  nie musisz zmieniać mostu , trzeba przedłużyć wał lub dać dystanse i  po sprawie a to że nie jest w osi nie przeszkadza . Znajomy ma tak w k160 bo wsadził mosty z y60 i jeździ już kupę lat 

• 1 miesiąc temu...

Witam :D dlugo mnie tu nie bylo :D   dzieki za podpowiedz ale juz spasowalem skrzynie 3.3 z reduktorem 2.8 tylko musialem zrobic plansze pomiedzy :D jest wszystko ok  :D

Gość matis_uaz

Witam :D dlugo mnie tu nie bylo :D   dzieki za podpowiedz ale juz spasowalem skrzynie 3.3 z reduktorem 2.8 tylko musialem zrobic plansze pomiedzy :D jest wszystko ok   :D

Witaj ,pochwal się fotami z tej modyfikacji jeśli możesz i masz jakieś zdjęcia , robiłeś sam czy powierzyłeś to firmie .

Ciekawy zabieg :shiftyninja::lol:

siema powiem wam :D że ludzie ktorzy robią przy tym chyba od urodzenia :D powiedzieli że nie da rady dopasować :D a jednak nie zbyt taki mądry polak potrafil to polaczyc :D:D 

da sie da :D:D:D płyta o grubości 6 mm osłona jakieś 1mm 1,5 mm  i wszystko pasuje :D silikon na sruby bo tam bedzie tez olej sobie plywal :D do skrzyni mi weszlo 6,5 litra  oleju :D:D:D  a pomiedzy reduktorem i skrzynia mialem 9 cm , mi sie jakos udalo i auto jutro jedzie na wypad i w sumie na test :D:D

post-94868-0-17766700-1454720974_thumb.jpg

post-94868-0-05367700-1454720990_thumb.jpg

post-94868-0-86621700-1454720997_thumb.jpg

post-94868-0-56653300-1454721011_thumb.jpg

Gość matis_uaz

Pięknie, gratuluje, stary dobra robota! . :punk:

To właśnie przykład że niema rzeczy nie możliwych do zrealizowania, trzeba mieć trochę oleju w głowie i wyobrażnię .

Życzę samych sukcesów i radości z użytkowania wozu, dzięki że podzieliłeś się fotami kolego konstruktorku :lol:,doceniam  to.

Coś pięknego!!!!!!

Dzieki :D    jak dla mnie to nie ma wyglądać tylko działać :D:D:D byłem w ostatni weekend w górach w głębokim śniegu i radzi sobie wyśmienicie :D:D   parch to parch :D ma jechać a nie stać na parkingu :D:D 

• 1 miesiąc temu...
Gość matis_uaz

Bardzo pozytywnie, tak trzymać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :devil::nissan: 6 CYLINDER POWER!!!!!!!!! :devil::punk:

Ja też się pochwale jedną modyfikacją ,kiedyś z kumplem "ożeniliśmy"skrzynie biegów (mod. KIA-5 biegowa) z lublina dostawczaka z reduktorem z UAZ-a ,połączyliśmy to za pomocą stalowej płyty gr. 12mm ,własnej produkcji ,dzięki temu nie trza było ich łączyć za pomocą np. wału kardana lub złącza gumowego,dzięki temu skrzynia z reduktorem była zespolona i ten zestaw nie był przez to makabrycznie długi (dł. porównywalna z org. ) :devil: ........    Może to nieodpowiednia rzeżba w tym temacie , i odpowiednia marka :whistle:, czuje że zaraz ktoś mnie tu zlinczuje za to że nie pisze o przeróbkach patrola ,tylko o starych złomach  :ph34r:  :shiftyninja: , jeżeli ktoś ma zamiar pytać o fotki z tej produkcji , to niestety muszę was zmartwić ,nie posiadam takowych , nie zrobiłem foto relacji  :wacko: .........

Aha ,nie napisałem najważniejszego ,modyfikacja przeprowadzona  w uazie z silnikiem andorii 4ct90 :rofl:

auto jutro jedzie na wypad i w sumie na test :D:D

Heja!!!!! ,i jak tam chłopie!!! ,sprzęcicho się spisuje??? Gada czy nie gada ta przeróbka ? :wave: .....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...