Gość jachasinho Opublikowano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Od jakiegoś czasu, konkretnie od około 2 tygodni rozłącza mi prąd na jakieś 2sekundy i zatyka silnik po przejechaniu po większej dziurze lub garbie - dzieje się to bardzo często, choć nie zawsze. Do tego dzisiaj podczas jazdy 80km/h przy włączeniu świateł przeciwmgłowych stało się to samo, czyli: 1. Gasną światła drogowe 2. Wyłączają się podczas jazdy zegary... 3. Wyłącza się kontrolka check engine (która wskazuje problem z katalizatorem, który mam od dłuższego czasu, ale to mniej istotne) 4. Włącza się kontrolka ABS, która gaśnie po 2-3 sekundach. 5. Wyłącza się radio. 6. Dławi się silnik, czasem mam wrażenie jakby zupełnie zgasł. Do tego mniej więcej od tego samego czasu coś dziwnego dzieje się z immobiliserem. Po pierwszym włożeniu kluczyka nie mogę odpalić auta, włącza mi się jedynie blokada drzwi. Auto odpala momentalnie po wyjęciu i włożeniu ponownym kluczyka. Myślałem, że to mogą być klemy z aku, ale dzisiaj to samo stało się podczas jazdy po prostej drodze - wystarczyło przekręcenie włącznika przeciwmgłowych... Co to może być? Lokalni mechanicy nie bardzo potrafią sobie z tym poradzić, a średnio bezpieczne jest zgaśnięcie świateł i zdławienie auta przy większych prędkościach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.