lukas2402 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Witam potrzebuje pomocy w rozszyfrowaniu ktory pin jest do czego w mojej almerze 1.5 03r wczesniej siedzialo tam radio clarion pn-2424m. Zabralem sie za zmiane radia ale gdy patrze na te kable to nie wiem co do czego moze ktos umialby mi doradzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 wygląda podobnie, ale sam zweryfikujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yaroslavko Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Podepnę się pod temat. Jak ustalić kolorystycznie, który kabel jest od czego? Tylko przez szperanie i ustalanie czy jest jakiś ogólny schemat kolorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donstefan88.ms Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Koledzy a moje pytanie do tego zdjęcia to gdzie jest masa w tej kostce? Według schematu pinow masa to pin 11 a w tym miejscu nie ma kabelka. Sytuacja jest taka sama w mojej almerze. Ktoś może potrafi to wyjaśnić? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Masę bierze z ramki/kieszeni radia, która jest połączona z masą samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donstefan88.ms Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Ale ja nie mam ramki do radia a od miejsca w którym siedzi radio nie jest przykrecony żaden kabel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Więc masę bierze z oplotu/ekranu kabla antenowego. Radio jest ori czy dokładane? W mojej nysce po odkręceniu wszystkich wkrętów mocujących radio gaśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donstefan88.ms Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Kolego thunder moje radio jest dokladane. Oplot kabli to taśma. Ale dodam że miałem dołożone radio i miałem problem że jak radio było podłączone to paliło bezpiecznik od świateł. Odlaczylem radio i problem ustąpił. Czytałem że tak się dzieje bo masa od radia podłączona jest do świateł. Ale w kostce w samochodzie nie ma kabla od masy. A do obudowy jaką posiadam nie ma dokreconych żadnych kabli. Więc stoje pod murem bo nie wiem co dalej robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 A najprościej będzie przykręcić kabel do obudowy radia i drugi koniec gdzieś do masy kabelkiem zaopatrzonym w końcówki z oczkiem. Zobaczysz że będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donstefan88.ms Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 A co myślisz na temat żeby do kostki fabrycznej dodać pin od masy i drugi koniec przymocować do karoseri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 To też dobry pomysł, choć bardziej skomplikowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donstefan88.ms Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Ok dzięki jak zrobię to podzielę się wynikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donstefan88.ms Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Kolego Thunder zrobiłem w nieco inny sposób przeprowadziłem masę do najbliższego punktu masowego i udało się uruchomić radio. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi