Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Kontrolka niskiego poziomu płynu spryskiwaczy

KKK13

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chciałby u siebie dołożyć taką opcję, czy nasze Almerki miały takie coś jako opcja? czy znajduję się kontrolka w zegarach? Jak takie coś dokładnie zrobić? Gdzieś czytałem, że niektórzy kombinowali z czujnikiem od opla ale nie było żadnych konkretów ;) 

Witam!

Chciałby u siebie dołożyć taką opcję, czy nasze Almerki miały takie coś jako opcja? czy znajduję się kontrolka w zegarach? Jak takie coś dokładnie zrobić? Gdzieś czytałem, że niektórzy kombinowali z czujnikiem od opla ale nie było żadnych konkretów ;)

Ja kombinowałem w Note,ale że tam nie było żadnej kontrolki,więc trzeba było zastosować diodę.Rozwiązanie sprawdzało się.

Zastosowałem pływak od Opla (chyba Vectry,ale to nieistotne).Należy kupić cały zbiornik ze względu na uszczelkę.Rozebrałem nadkole i wiertłem piórkowym do drewna wywierciłem otwór w zbiorniku.

Trzeba to robić dość ostrożnie,bo: Jeśli nie wyciągamy zbiornika,trzeba uważać na plastikowe wiórki.Poza tym trzeba tak dobrać miejsce,aby czujnik,nie haczył o ścianki i był na odpowiedniej wysokości,tak aby odpowiednio wcześniej sygnalizował braki.

Czerwoną diodę,umieściłem pod kierownicą w panelu z przyciskami,a podłączenie dałem z bezpiecznika po stacyjce.Uwaga! diody mają polaryzację! I dajemy + na czujnik! Inaczej dioda będzie się żarzyła. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...