Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Skrzypienie tylnych resorów Navara D40

michalak216

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Moja Navara D40 2007 skrzypi jak wóz drabiniasty na resorach. Słyszałem że można ją z tego wyleczyć jak starego poloneza. Moje pytanie gdzie można dostać przekładki między pióra resoru? Czy też może znacie jakiś inny pomysł bo nieustanne smarowanie i mycie to tylko krótkotrwały zabieg pomocniczy? Z góry podziękował. :wave:

nie sądzę, żeby skrzypiały same resory

zlokalizuj precyzyjnie co skrzypi

ja bardziej obstawiałbym

wieszaki resorów

92315100407504157348.jpg

i tuleje

66680177968726412599.jpg

taki zestaw firmy Ironman na auto będzie kosztował nie więcej niż 420zł

to tylko przykład, firm które to oferują jest dużo

ale tak jak pisałem najpierw zdiagnozuj co skrzypi, a potem kupuj i wymieniaj części

Ok dzięki za radę sprawdzę. WD 40 jakiś smar w spreju pomaga na 3 - 4 dni. i zaczyna skrzypieć od nowa.

• 2 miesiące temu...

Kupiłem na razie zestaw tulei do resorów Ironman myślę że to coś pomoże.

Nadal skrzypi. Zamówiłem paski z poliamidu 3mm  miedzy pióra. Może to coś pomoże.

• 1 miesiąc temu...

Czołem,miałem to samo,warsztat od resorów naprawił za 300 pln.

Moja Navara zaczęła skrzypieć strasznie po 7 latach,teraz po naprawie jest cicho.

Wystarczy podnieść tył samochodu i przesmarować dobrym stałym smarem styk dolnego pióra z sąsiednim. 15 minut roboty i starcza na rok

Nareszcie spokój. Skrzypienie znikło. Paski między pióra rozwiązały problem. No i wymiana wszystkich tulei na poliuretanowe zarówno z przodu jak i z tyłu, oraz sworzni wahaczy. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...