michalak216 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Witam. Moja Navara D40 2007 skrzypi jak wóz drabiniasty na resorach. Słyszałem że można ją z tego wyleczyć jak starego poloneza. Moje pytanie gdzie można dostać przekładki między pióra resoru? Czy też może znacie jakiś inny pomysł bo nieustanne smarowanie i mycie to tylko krótkotrwały zabieg pomocniczy? Z góry podziękował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAKE4X4 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 nie sądzę, żeby skrzypiały same resory zlokalizuj precyzyjnie co skrzypi ja bardziej obstawiałbym wieszaki resorów i tuleje taki zestaw firmy Ironman na auto będzie kosztował nie więcej niż 420zł to tylko przykład, firm które to oferują jest dużo ale tak jak pisałem najpierw zdiagnozuj co skrzypi, a potem kupuj i wymieniaj części Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak216 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Ok dzięki za radę sprawdzę. WD 40 jakiś smar w spreju pomaga na 3 - 4 dni. i zaczyna skrzypieć od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Jeżeli skrzypią pióra trąc o siebie, spróbuj zrobić wkładki między pióra z płaskownika teflonowego dostępne przykładowo tu http://www.boral.pl/oferta.php?produkt=17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak216 Opublikowano 26 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Kupiłem na razie zestaw tulei do resorów Ironman myślę że to coś pomoże. Nadal skrzypi. Zamówiłem paski z poliamidu 3mm miedzy pióra. Może to coś pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ron5 Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Czołem,miałem to samo,warsztat od resorów naprawił za 300 pln. Moja Navara zaczęła skrzypieć strasznie po 7 latach,teraz po naprawie jest cicho. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 5 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Wystarczy podnieść tył samochodu i przesmarować dobrym stałym smarem styk dolnego pióra z sąsiednim. 15 minut roboty i starcza na rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak216 Opublikowano 5 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Nareszcie spokój. Skrzypienie znikło. Paski między pióra rozwiązały problem. No i wymiana wszystkich tulei na poliuretanowe zarówno z przodu jak i z tyłu, oraz sworzni wahaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.