sajdi Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Dziś w czasie jazdy ok 120 km/h zaczęła mi mrugać kontrolka silnika. Po zmniejszeniu prędkości przestała.Jakieś sugestie ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 odczytać błędy moze zostały zapisane powodów może być tyle ile kodów z ECU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 wypadanie zapłonów??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 wypadanie zapłonów??? najbardziej prawdopodobne ale powinno się zapisać regulator Ciśnienia paliwa lambda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdi Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 dzięki, podłączę dziś do komputera. zapomniałem dodać że to wystąpiło w czasie jazdy na LPG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 zapomniałem dodać że to wystąpiło w czasie jazdy na LPG. reduktor nei wyrabia albo coś z wtryskami jaka instalacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdi Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 BRC, za kilka dni jadę na przegląd po 15 tys. więc powiem żeby to sprawdzili po podłączeniu kompa pokazały się błedy P0300- Wykryte przypadkowe/wielokrotne wypadanie zapłonów w cylindrach i P 0301 "Cylinder 1 - wykryte wypadanie zapłonów". skasowałem je ale myślę że to nic nie da. sugestia, wymiana świec ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 sprawdź czy na PB jest to samo jak nie, to zobacz czy jakiś wężyk od wtrysku nie jest zagięty szczególnie na 1 cylindrze trzeba też podłączyć się pod LPG i wtedy przejechać zobaczyć co wskaże program, wymiana świec nei zaszkodzi ustaw przerwę na 0.7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misza125 Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Zamień miejscami cewki z 1 cylindra i 4 , potem odczytaj błędy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.