cocroack Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Witam, w przeciągu miesiąca pojawiły się 2 problemy z autem. 1. Stojąc na światłach obroty spadły do poziomy 500 obr i autem zaczęło telepać, po dodaniu gazu obroty powróciły do normalnego poziomu 2. Wracając w święta od rodziny jadąc z prędkością ok 40-50 km silnik zaczął nierówno pracować - był jeszcze zimny, tak jakby nie pracował na wszystkich cylindrach - autem również telepało. Nie zauważyłem spadku mocy. Trwało to ok 30 sek, po zatrzymaniu na światłach i wciśnięciu gazu wszystko wróciło do normy. Nie wiem czy oba zdarzenia maja ze sobą coś wspólnego ale może uda się naprowadzić co może być przyczyną i w porę ja usunąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Może to wina przepływomierza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocroack Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Dzisiaj rano ponownie silnik zaczął nierówno pracować - był już rozgrzany. Profilaktycznie wymienię świece. Może któraś cewka padła. Czy po podłączeniu do komputera pokaże ewentualne błędy przepływomierza albo cewki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Warto sprawdzić, może ecu coś zarejestrowało. Warto by było sprawdzić przepływke uprzednio czyszcząc razem z przepustnicą i sprawdzić mape może deko sie rozjechała z tąd wachania pracy. Sprawdz też wszystkie przewody podciśnieniowe, może gdzieś jest pęknięcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocroack Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Ok dzięki. W weekend będę miał trochę czasu to dokładnie wszystko obejrzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.