barteksub1 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Witam opiszę swój problem, ponieważ nie znalazłem odpowiedniego tematu. Jakiś miesiąc temu po wymianie oleju , pasków itd. odpaliłem almerkę 2.2 di 110 km i przejeżdżając ok 30 km widziałem, że wskazówka stanęła na ok 1/4 skali. Temperatura na wskazówce czy na dworze było -5 czy +10 maksymalnie dochodziła do 1/3 skali lecz nie chciała dojść do połowy . Dodam ze w samochodzie po przejechaniu 3-5 km robiło się normalnie ciepło a po 15 km bucha gorącem. Pojechałem więc do mechanika, przedstawiłem problem i zdiagnozował termostat. Kupiłem termostat VERNET ( http://www.iparts.pl/czesc/termostat-uk... 8382j.html) , Mechanik go zamontował i powiedzial, że będzie teraz ok. Okazało się że ciągle jest ten sam problem. Raz temperatura dochodzi prawie do połowy ok 85 st., ale zwykle ok 60 st. . Dodam, że jeżdżę odcinki ok 30km . Nie wiem co może być przyczyną skoro na dwóch termostatach jest tak samo i wychodzi na to , że nie potrzebnie kupowałem nowy. Macie jakieś pomysły co to może być ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Blokując się wskazówka, częsta usterka w licznikach z długim ekranem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteksub1 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Długim ekranem tzn ? Dodam ze to 2001 r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Taki. Fa filmie widać nawet jak jedna ze wskazówek się "przycina" ocierając o wypaczoną tarczę zegarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteksub1 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Nie jestem pewny czy to wina zegarów . Myśle jeszcze o czujniki temp płynu chłodzącego i dlatego mogę mieć złe odczyty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.