adadi14 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Witam. Jestem nowy na forum, także "Cześć" . Tydzień temu kupiłem sobie maximke 98 rocznik, 3.0 v6. Auto kupiłem w stanie uszkodzonym, stała w zasadzie 2 lata na podwórku u znajomego. Przejdźmy do rzeczy po przekręceniu kluczyka miga ciągle check engine. Rozrusznikiem mogę kręcić, ale w zasadzie nic to nie daje.. Silnik nawet się nie chce odezwać. Oprócz tego pod maską upala się momentalnie bezpiecznik nazwany BCM. Z początku moje podejrzenia padły na immo, gdyż jak odłączyłem czytnik immo to nic sie nie zmieniało, nadal migał "check" . Ale teraz już sam nie wiem. Pomóżcie proszę, bo ja już nie mam pomysłów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 a nie lepiej zacząć od błędu?? który się wyświetla?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adadi14 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Może byłoby lepiej, ale nie mam kabla ... Niestety. Kodu migowego też nie jestem w stanie sprawdzić, gdyż check miga równym tempem. Iskry nie ma, świece są mokre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poplas Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 W konsoli środkowej od strony pedału gazu masz zaślepkę a za nią komputer. Na ściance tego komputera jest śrubka ( może być zabezpieczona naklejką) za pomocą której odczytasz kody migowe. Aby odczytać kod musisz tą śrubkę przekręcić w w prawą stronę (powoli)do momentu wyczucia lekkiego oporu odczekać 2 sekundy i wrócić nią w skrajne lewe położenie wówczas check powinien zacząć wyświetlać kody błędów. Oczywiście kluczyk w położeniu ON. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adadi14 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Nie jestem w stanie odczytać kodów migowych, bez względu na położenie śrubki check miga regularnie co 0,5 sekundy. Miganie jest jednostajne, nie ma końca i jest bez przerw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.